26. aug
Seminarhelg: Et lite avbrekk fra undervisningen inne i et klasserom på lærerskolen. Fra venstre: Thomas Caplin, Järvi Järvinen, Henrik Jahr Bergersen, Marie Randen og Martine Børresen.
 
Defrost med koreograf-hjelp fra Finland
Ungdommene i det lokale koret Defrost Youth Choir var samlet til seminarhelg hvor de fikk opplæring av finsk koreo-graf.

Publisert: 05.sep.2017 22:53
Oppdatert: 05.sep.2017 22:55

29 ungdommer i «Defrost Youth Choir», fikk instruksjoner fra Järvi Järvinen, en profesjonell koreograf og scenedirektør fra Finland, denne helgen.

Koret jobber fram mot World Choir Games, i Sør-Afrika. Defrost Youth Choir skal nemlig delta i den gjeve, internasjonale korkonkurransen i Tshwane. Det er i denne anledningen at den profesjonelle hjelpen er importert inn fra Finland, for å bistå Hamar- koret under en intens øvingshelg.

Etter en eksentrisk og frigjørende øvingsoppgave hvor koret skulle bevege seg slik de følte musikken, stilte koreografen seg midt blant ungdommene, og sa; «I’ll tell you this, you all looked so beautiful».

Kor-koreografi

For å kunne tilby det lille ekstra, skal Defrost bevege seg og ha innlevelse til musikken, følelsene og budskapet.

-Når man tenker på kor, så tenker man gjerne på noen som er likt kledd, som står der på rekke og rad og ser ned i permen. Vi har lyst til å utfordre det litt, være litt utradisjonelle, og by litt på oss selv, forteller kormedlem Martine Børresen fra Hamar.

– Jeg har lært hvordan jeg skal tørre å uttrykke meg mer, og vise med hele meg at jeg mener det jeg synger, legger hun til.

Henrik Jahr Bergersen og Marie Randen er også medlemmer av Defrost Youth Choir, og samtykker i at det beste med en slik øvingshelg, er samholdet.

– Og nye erfaringer, sier de.

– De første tre bokstavene i «koreografi», kommer fra «kor», så det er en ganske tydelig kobling der, sier Thomas Caplin.

Han dirigerer koret, og forteller at han gleder seg veldig mye til konkurransen i Sør-Afrika.

Utfordrende

-Jeg har jobber mye med kor, også her i Norge, og ungdomskor er alltid veldig levende. Dette er min første dag med Defrost, og det mest rørende med dem er at de er veldig åpne, og at de søker kontakt. Vi har jobbet noen timer nå, og jeg merker forbedringer. Dette er utfordrende, men også veldig givende, forteller Järvi Järvinen på engelsk med et snev av finsk uttale, før hun, Caplin og koret går tilbake til ett av klasserommene på lærerskolen, hvor de fortsetter øvelsen ved å gjøre en klassisk kor-greie; synge en sang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke