24. aug
VANT: Ungdomskoret Defrost fra Hedmarken består av 23 ungdommer fra Hamar, Stange, Ringsaker og Elverum.
FOTO: TORIL HOFSHAGEN
 
Defrost til topps i Budapest
Ungdomskoret Defrost fra Hedmarken gikk til topps i en internasjonal korkonkurranse i Budapest i Ungarn i påsken.

Publisert: 02.apr.2015 08:44
Oppdatert: 02.apr.2015 10:28

Ambisjonen for påskens tur til Budapest var ikke bare å ta hjem ytterligere edelt metall til Norge, men også å gå til topps i minst én kategori i den 15. internasjonale korkonkurransen i Budapest.

Det lyktes kortet med ved å ta gull og bli champions i begge kategorier de deltok i; blandet
ungdomskor og pop/gospel.

- Koret har arbeidet hardt og målrettet frem til konkurransen med et
krevende repertoar, forteller dirigent Thomas Caplin.

LANG MERITTLISTE

Caplin mener det er en seier både for det norske kormiljøet og for ungdommene selv når de klarer å hevde seg så godt i internasjonale konkurranser.

- Å slå internasjonalt anerkjente konkurransekor fra blant annet Sverige og Ungarn bekrefter korets høye nivå i dag, sier Caplin.

Defrost har allerede bevist sine musikalske kvalifikasjoner ved å synge til gull i World Choir Games i USA i 2012 og European Choir Games i Østerrike i 2013.

DELTOK MED EGET ARRANGEMENT

Defrost er et kor som tør å satse utradisjonelt. Ett av stykkene i popklassen, Defrost Mashup, hadde to av ungdommene i koret selv arrangert. Det er ifølge dirigent Caplin svært sjeldent i internasjonale korkonkurranser.

I klassen blandet ungdomskor hadde Defrost verdenspremiere med stykket Invictus av den kjente komponisten Ivo Antognini.

- Vi har trygghet for at vi kan det vi skal. Vi kan la energien synke fra hjernen og ned til hjertet når vi opptrer og viser utstråling og glede på scenen. Det merker både publikum og dommere. Defrost fortsetter å smelte hjerter med sin sang, sier Caplin.

OPPTRÅDTE PÅ ELVECRUISE

Styreleder Jørgen Lundsveen er svært fornøyd med koret:

- Det har vært fantastisk artig å være norsk korsupporter i Budapest i påsken. Ungdommene har vært flotte ambassadører for Norge og også gjort seg bemerket gjennom spontane opptredener her nede, blant annet på elvecruise på Donau, sier han. 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke