25. aug
 
Defrost vant to gull i Sør-Afrika
Ungdomskoret Defrost plasserte nok en gang Hedmarken på det musikalske verdenskartet da de sang til gull under World Choir Games i Pretoria.

Publisert: 15.jul.2018 09:32
Oppdatert: 15.jul.2018 09:36

Ungdommene i koret Defrost Youth Choir har for sjuende året på rad reist langt hjemmefra i ferien for å framføre musikk andre steder i verden. Denne gangen gikk turen til Sør-Afrika for å delta på World Choir Games, som er verdens største korkonkurranse.

Defrost har konkurrert i de to klassene blandet ungdomskor og pop. Under prisutdelingen ble det jubel i den norske delegasjonen, da det viste seg at Defrost nådde sitt ambisiøse mål og tok gull med høye poengsummer i begge kategorier.

– Jeg er så stolt av ungdommene, stråler dirigent Thomas Caplin.

– Vi har jobbet hardt dette året for å bygge det menneskelige rammeverket, som er helt avgjørende for å prestere på topp musikalsk nivå her i Sør-Afrika. Et bevis på at vi har lyktes med det, i tillegg til gullmedaljer, er at vi har hørt fra flere her nede at Defrost ser ut som en familie som hygger seg sammen på scenen, forteller han.

Som for ungdomskor flest, er det enkelte år stor utskiftning av korister som følge av studier og flytting. Av årets 28 Defrost-korister, kom hele ti med i koret sist høst. Henrik Jahr Bergesen (23) er den eneste av dagens korister som har vært med helt fra starten.

– Defrost har vært en stor del av livet mitt siden 2011, og har gitt meg muligheten til å utvikle meg både musikalsk og som menneske, forteller Henrik.

– Det har vært mye jobbing og mange krevende låter, men når vi står sammensveiset på scenen og representerer Norge internasjonalt, gir det en helt spesiell opplevelse som er så absolutt verdt innsatsen.

En førstereisgutt på kortur er Ludvig Berglund Kristiansen (14), som begynte i Defrost for et år siden.

– Jeg sluttet med fotball for å satse på kor og har ikke angret på det, sier Ludvig.

– Jeg gleder meg til hver eneste øving og sangoppdrag, fordi Defrost er en plass der jeg kan slappe av, samtidig som jeg har det gøy med de andre koristene.

I tillegg til å konkurrere, har Defrost også opptrådt på to konserter i Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Særlig har signaturlåten «Defrost Mashup» og de afrikanske sangene skapt begeistring.

– Når koret har sunget afrikanske sanger, har mange publikummere blitt med i sangen og dansen, forteller styreleder Niels Hagen, som har akkompagnert enkelte sanger på afrikanske trommer.

Etter oppholdet i Pretoria går turen videre nordover i landet, der koret skal nyte noen dager med ferie og safari før de vender hjem til Hedmarken igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke