19. aug
My Child Lebensborn: Et spill der du må ta vare på to barn etter den andre verdenskrigen og ta viktige og vanskelige valg for at de skal ha det best mulig. Foto: Sarepta studios / Teknopilot
 
Den mørke historien
Sarepta Studios har i samarbeid med Teknopilot gitt ut et mobilspill som omhandler et mørkt kapittel i norsk historie.

Publisert: 18.mai.2018 17:44
Oppdatert: 18.mai.2018 17:44

På frigjøringsdagen den 8. mai slapp Sarepta Studios fra Hamar og Teknopilot fra Lillehammer ut spillet «My Child Lebensborn».

Spillet handler om at spilleren skal ta vare på to barn etter den andre verdenskrigen. Det har så langt fått god kritikk av både anmeldere og publikum, og med over 100 nedlastinger på Google play virker det som om spillet har fenget mange nysgjerrige spillentusiaster.

Røtter i en dyster historie

De to barna som skal tas vare på i «My child Lebensborn» er ikke hvilke som helst barn. De er som tittelen på spillet tilsier lebensborn. Det vil si at de er barna av en tysk soldat og en ugift mor.

Etter den andre verdenskrigen ble mødrene straffet under landssvikopprøret, og mange av barna ble fratatt rettigheter, tvangsadoptert, satt inn på mentalinstitusjoner og noen ble til og med fratatt norsk statsborgerskap.

I 1998 ba daværende statsminister Kjell Magne Bondevik disse barna om unnskyldning, og de som kunne dokumentere mishandling og overgrep kunne få en erstatning på opp til 200.000 kroner.

I spillet må spilleren ta vare på de to barna Klaus og Karin, og det må stadig gjøres valg for hva de begrensede ressursene skal brukes til. Spillmagasinet Pressfire kaller spillet for en «Genistrek» og ga det 5 poeng av 6 mulige i sin anmeldelse.

har fått god mottakelse

«My Child Lebensborn» ble sluppet på androidmarkedet 8. mai. Det har mottatt god kritikk både ifra norske og utenlandske spillkritikere. De er ikke de eneste som ser ut til å være fornøyde med spillet. Ut ifra de 50 anmeldelsene som er lagt ut på spillets nedlastningsside har 48 rangert spillet med fem stjerner mens to har rangert det med fire. Anmeldelsene fra dem som har rangert spillet beskriver spillet som blant annet viktig, hjerteskjærende og vakkert.

Sarepta Studios og Teknopilot har jobbet i samarbeid for å lage «My Child Lebensborn», og det later til at spillet går godt i spillverdenen. Spillet har enda ikke kommet ut på Iphone-markedet, men det skal etter planen komme dit snart.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke