22. aug
STILIG: SilverRock har antakelig Hedmarkens stiligste bardisk, og daglig leder Stine Haga forteller om et godt første år for restauranten. Foto: Remi Laakso
 
Den nye restaurantgata
Tingnesvegen er Hedmarkens nye restaurantgate. To av serveringsstedene feirer denne våren ettårsbursdag, både Kafe Nessundet og låverestauranten SilverRock. TINGNES

Publisert: 20.apr.2017 18:33
Oppdatert: 22.apr.2017 14:33

Start med hjemmelagde kaker i formiddagssola nede på Kafe Nessundet, spis en enkel sommerrett til lunsj på Tingnes Spiseri, kanskje er du invitert i aftenselskap på herskapelige Hoel Gård – og i alle fall vil du avslutte kvelden med en drink i Hedmarkens stiligste bar hos SilverRock.

Det er knapt til å tro sine egne øyne når låvedøra på Sølvsberg åpnes. En amerikansk restaurant, gjennomført ned til de minste nagler – og midt i lokalet står Hedmarkens helt klart stiligste bardisk. På menyen i restauranten står pizza fra en skikkelig pizzaovn, men også pasta, spareribs, biff, burgere og mye mer.

Bra start

Sølvsberg ble så klart SilverRock og Arnt Sølvsberg og Stine Haga smiler bredt når de forteller om sitt første driftsår: – Over all forventning.

Tall som forteller om omsetningen vil de ikke ut med, men Arnt Sølvsberg sier: – Omsetningen kan folk se når tallene dukker opp i Brønnøysundregistrene, men det ble bedre enn vi regnet med. Det er selvsagt dager med mindre besøk, men det er også dager med svært godt besøk. På det meste har det nok vært 350 i lokalet på lørdager.

I bygningen har det vært drevet med både ku, gris og hest – men det er mange år siden. Arnt Sølvsberg syntes nærmiljøet manglet en hverdagsplass, og det var bakgrunnen for å lage det som i dag er en restaurant med opptil 130 plasser inne og nærmere 200 ute på terrassen med en fenomenal utsikt over Mjøsa. De har hatt mange typer arrangementer i lokalene; med alt fra herrestripping i anledning 8. mars, til juleverksted for barn, band, barnedisko, bursdager, julebord og minnestunder. Mest av alt er det restaurant og bar.

Baker sjøl

Nede ved Nessundet smiler Siv Kolstad også bredt. Kafé Nessundet feirer ettårsbursdag denne helga, med kaker og kaffe, rorbuhumor, tilbud på burgere og barnas dag søndag. Siv Kolstad forteller om en pangstart, og med en førsteårsomsetning på nærmere fire millioner. De er fire fast ansatte, og de baker alt sjøl. Også her serveres lunsj- og middagsretter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke