23. aug
 
Den følelsen av latter
Allerede før showstart får man en følelse av at det ligger opparbeidet mye rutine i forkant av Friserte Fruers forestilling #denfølelsen.

Publisert: 29.sep.2014 13:38
Oppdatert: 29.sep.2014 13:49

Helt fra billettluka inn til riktig sete blir en godt tatt vare på av hyggelige mennesker, og inne i salen er stemningen satt med hyggelig musikk og dempet belysning. Alt ligger til rette for en hyggelig kveld i de nyoppussede lokalene i Teatersalen.

Innfrir

Det er fort gjort å gå i «internfella» når det settes opp revy på et lite tettsted.

Og når billettene som er lagt ut for salg tilsvarer en fjerdedel av innbyggertallet, skal det noe til at alle kan le med på alt. Men her overrasker det etter hvert så drevne ensemblet, under ledelse av Tore Svensrud. De evner å skape sketsjer og vitser som kunne ha fått hvilken som helst nordmann fra hvilken som helst del av landet til å le seg fillete.

For all del, det er lagt inn obligatoriske sleivspark til både nabobygder og lokalpolitikere, men i det store og det hele er det den følelsen de aller fleste kan kjenne seg igjen i, som dominerer forestillingen.

Briljerer

Jeg nevnte proffe rammer før showstart. Det er også allmenn kunnskap at enhver revy må ha et orkester laget av stål. Denne gjengen skuffer ikke. Etter en litt uryddig start så sitter låtene som et skudd, og det er ingen tvil om at det er lagt mye arbeid i å få de riktige lydene og den beste timingen på scenen.

Videre består ensemblet av fem damer i tretti/førtiåra som briljerer i hver sin ende. Det er fort gjort å tro at det kan bli mye fnis av en slik gruppe, men med enorm selvtillit og trygghet river de i veg den ene latterbølgen etter den andre.

Og husk at dette er damer som jobber med helt andre ting i det daglige.

Rekord?

Hvis jeg skal ta Friserte Fruer på noe må det være noe teknisk. Noen av lyskasterne var stilt inn slik at de traff publikum rett i ansiktet med ubehagelig sterkt lys.

Det er også slik at HAs utsendte måtte pile av gårde til trykkeriet før forestillingen var helt ferdig. Men hvis ikke scenetaket falt ned i siste akt, må vel dette kunne kalles suksess. Målet er å selge ut åtte fulle hus.

Mitt råd er; Har du ikke fått deg billett ennå, så er du heldig om du får fatt i en.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke