25. aug
Trioen fra Toten: Iver Olav Erstad (t.v.) på orgel og Jon Anders Narum på gitar spiller i Knut Anders Sørum Trio. Her i samspill med Hamar Musikkorps.
 
Det beste fra begge sider av Mjøsa
Det ble en stemningsfull lørdagsaften i Kirsten Flagstad-salen da Hamar Musikkorps og Knut Anders Sørum Trio bød på Prøysen og Toten-soul.

Publisert: 10.nov.2014 04:00
Oppdatert: 10.nov.2014 03:59

- Først må jeg si at det er grådig godt å være på riktig side av Mjøsa, sa Knut Anders Sørum spøkefullt til publikums.

Med Jon Anders Narum og Iver Olav Erstad, trioens to andre medlemmer, hadde de slått seg sammen med Hamar Musikkorps for å holde konsert. Korpsets dirigent Erik Aune og Sørum er begge totninger som hadde tatt turen til Hamar for anledningen. Totningene i samspill med Hamars eget korps viste seg å være en god kombinasjon.

Farvel til Kapp

Korpset åpnet med sin versjon av «Så seile vi på Mjøsa», hvor dirigenten benyttet anledningen til å sitere Prøysen med å si at han «vinker rørt farvel til Kapp».

Videre ble det både trombone- og saksofonsolo fra korpset. Gjennom konserten spilte korpset og trioen hver for seg, men også sammen. Som Aune sa:

- Litt soul, litt gospel, litt funk, litt HMK og litt trio.

Knut Anders Sørum Trio fikk med seg publikum på både allsang og «allplystring» på flere av de velkjente Prøysen-låtene. Videre ble det spilt varierte innslag, blant annet fra trioens plate.

Ønsket å spille sammen

Erik Aune er korpsets nye dirigent, og dette var deres første konsert sammen, i tillegg til å være korpsets første konsert i Hamars egne storsal. Aune var fornøyd med både overstått premiere, og korpset han har jobbet med de siste månedene.

- Det er mange flinke individer blant medlemmene, og det er rett å slett moro å jobbe med dem, forteller Aune.

Samspillet med trioen var det heller ingenting å utsette på. Faktisk var det korpsmedlemmene selv som var ivrige initiativtakere til det musikalske samarbeidet.

- Det var flere fra korpset som hadde hørt Sørum før, som ønsket å holde konsert med han.

Inspirasjonsaften

Petra Baleke Slatsvold (7) hadde tatt turen til kulturhuset sammen med bestemor Ellen Slatsvold for å få med seg konserten.

- Hun begynte å spille saksofon selv for omtrent en måned siden, så dette ble en inspirasjonsaften, forteller bestemor Ellen.

Halvannen time går fort når man koser seg, og ungjenta skulle gjerne ønske det varte lenger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke