17. aug
FORNØYD: Sjefskokken på Atlungstad, Tom Vidar Guneriussen, koser seg med mye besøk når han åpner dørene til restauranten på Atlungstad. Her er han med gjestene foran søndagens buffet. Foto: Remi Laakso
 
Det har tatt helt av på Atlungstad
Daglig leder ved Atlungstad Brenneri, Ole Volden-Sandersen, trekker pusten et lite øyeblikk før han oppsummerer: – Det er eventyrlig hvordan dette har tatt av!

Publisert: 26.nov.2018 15:32
Oppdatert: 26.nov.2018 15:31

– Og så vi som skulle ta det litt pent, da, ler han.
Mandag denne uka kom første julebordsbestilling for november 2019!

Skjema sprakk

Sjefkokk Tom Vidar Guneriussen sier at de hadde tenkt seg noe slik som tretti besøkende til å begynne med, på de åpne dagene siste søndag i måneden.
– Tretti, så førti, så femti, en økning på ti gjester om gangen, sier Guneriussen.
Skjema for en rolig åpning sprakk. Søndag kom to hundre for å kose seg med buffé.
– Det begynte med nitti første gangen, og så kom bare flere og flere, sier Ole Volden-Sandersen.
– Det har blitt så godt mottatt, nå er det bare skryt over alt.
På grunn av jula, så er den åpne serveringen siste helga i desember flyttet fram til søndag 9. desember.
– Er det fristende å holde mer åpent?
– Det er jo det. Men vi må tenke oss godt om, og hva skjer da …? Vi ønsker å være mer tilgjengelige for publikum. Planen er at vi skal bli mer tilgjengelig inn mot sommeren, og …, ja, det er mulig vi drar til litt før det også, sier Ole Volden-Sandersen.

Førti arrangementer

Når det gjelder tida fram mot jul, så er problemet at det er for få ledige hull i kalenderen.
– Vi har fire kvelder med julebord hver uke, og flere private selskaper. Vi har 40 arrangementer fram mot jul, forteller Volden-Sandersen – før han legger til:
– Besøket har jo økt seksti prosent sammenlignet med fjoråret. Vi har allerede passert 10.000 besøkende på Atlungstad denne sesongen.
Kokken Tom Vidar Guneriussen håndterer buffet-søndagene med tre på kjøkkenet og tre - fire ansatte i restauranten. I løpet av fire timer sist søndag var som nevnt to hundre gjester innom. Årsaken til suksessen?
– Et sted å ta med familien uten at noen trenger å ha høye skuldre, det er avslappet stemning, ikke noe «fine dining». Vi byr på tradisjonell mat. Noe for alle, sier Tom Vidar Guneriussen.
9. desember er det naturlig nok julepreg på hans buffé.   
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke