18. aug
GJESTET: Timbuktu sto på scenen søndag ettermiddag under Skaugumfestivalen, feiringen av kronprins Haakon på hans 40-årsdag. Foto: Det kongelige hoff Sven Gj. Gjeruldsen / NTB Scanpix
 
Det musikalske gaveregnet fortsetter på Skaugum
Kronprins Haakon visste ingenting om hvilke artister som kom til å dukke opp i bursdagsfeiringen i hans egen hage i helgen. Søndag kveld var det spekulasjoner om det kan dukke opp store, internasjonale musikknavn.

Publisert: 21.jul.2013 20:53
Oppdatert: -

Mediene har tidligere spekulert i om britiske Coldplay og Biffy Clyro kommer til å spille under den tre dager lange bursdagsfeiringen. Sistnevnte sies å være et rimelig sikkert kort da det skotske rockebandet allerede har vært i Norge hele helgen for å spille på Slottfjellsfestivalen i Tønsberg og Malakoff-festivalen i Nordfjordeid. VGmelder at Biffy Clyro sannsynligvis kommer til å spille søndag.

Mest norsk

Musikkprogrammet til nå har heller ikke vært amatørmessig, men preget av Haakons norske favoritter. Også før kronprinsen meldte sin ankomst via luftveien lørdag ettermiddag, spilte det norske bandet Comet Kid opp til dans. Senere overrasket Lars Lillo-Stenberg kronprinsen på scenen da Haakon selv satt og sang og spilte gitar. Artisten Solveig Slettahjell opptrådte også under festivalens første dag.
Per klokken 19 søndag kveld har Thomas Dybdahl, Timbuktu og Anne Grete Preus bidratt med hver sine minikonserter. Det er også grunn til å tro at kronprinsparets nære venn, Morten Andreassen, sitter med noen ess i ermet da han er manager for flere av landets store artister. Marit Larsen og Karpe Diem er hete, men ubekreftede navn.

Allsidig smak

Mette Marit sa under sin velkomsttale lørdag at hun er veldig klar over hennes manns store musikkinteresse. Hun mener en festivalbursdag er helt i hans ånd.
- Musikken nærer hans sjel. Haakons allsidige musikkinteresse gjenspeiler hans personlighet, sa hun til samlingen av de 220 festivalgjengerne, og lovet at de musikalske overraskelsene skulle stå i kø for hennes mann hele helgen.
Utenom festival fra Mette Marit og deres venner, fikk kronprinsen også et fallskjermhopp fra sin kone. Dette er første gangen Haakon har fått lov å hoppe av sin kone siden de ble sammen. Tandemhoppet ble gjennomført lørdag ettermiddag.

Eget festivalområde

For kronprinsparet var det nettopp under en festival, den nå nedlagte Quartfestivalen i Kristiansand, i 1999 at romantikken blomstret for alvor. For Mette Marit har det vært et mål å gjenskape den gode festivalfølelsen fra paret opprinnelig ble sammen.
Skaugum er for anledningen omgjort til et vaskeekte festivalområde for de spesielt inviterte med stor scene, matboder og utedoer. Kronprinsparet av Danmark og kongeparet av Nederland er blant gjestene som deltar under feiringen. Med unntak av kong Harald og dronning Sonja, skal alle gjestene bo i telt i helgen. Festivalen varer til mandag. (©NTB)
 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke