24. aug
Regissøren: Harald Vallgårda er regissøren bak RingsakerOperaens versjon av «Perlefiskerne».
 
Det vil bli vakkert
Når Harald Vallgårda ikke arbeider som assisterende fylkeslege i Hedmark, regisserer han opera. Tirsdag er det premiere på RingsakerOperaens «Perlefiskerne».

Publisert: 09.nov.2018 15:51
Oppdatert: 09.nov.2018 15:57

Harald Vallgårda er utdannet regissør fra Berlin, har arbeidet som regissør siden 1989 og har regissert opera både i Malmö og på Den Norske Opera, i tillegg til en rekke forestillinger i Sverige, Danmark, Tyskland og Norge. Og så arbeider han altså også assisterende fylkeslege i Hedmark.

– Jeg har gjort begge deler helt siden studiene, sier han. – En skulle bare hatt mer tid til å gjøre mer av begge deler.

vakkert

Som regissør har han arbeidet mest med oppsettinger der musikken har stor plass. Og det har den i «Perlefiskerne».

– Det hender kanskje ikke så mye, men det er blitt rom for desto mer musikk, sier Vallgårda.

– For det er bildene og musikken som forteller historien, sier han.

Nærmere bestemt er det et trekantdrama, som handler om kjærlighet. sjalusi og tillit. Og det handler om brudd på tilliten.

– Jeg tror det blir en visuelt vakker og spennende forestilling, sier han. – Det er det som er mitt mål. Ikke minst har vi jobbet mye med projeksjoner som kompletterer scenebildet. For jeg vil at publikum skal få en vakker opplevelse. Og jeg vil alltid at oppsettingene mine skal være fantasifulle og estetisk vakre.

engasjement

Selv har Harald Vallgårda ikke arbeidet med Ringsakeroperaen før, Men han har lagt merke til at Ringsakeroperaen har dyktige, engasjerte og ressurssterke folk, som han sier.

– Jeg er aller mest imponert av engasjementet og profesjonaliteten blant de frivillige. Og jeg er imponert av samarbeidet mellom de proffe og amatørene, sier han.

Andre gang

Bizets «Perlefiskerne» blir ikke lenger så mye satt opp. Men i Brumunddal er det andre gangen det skjer; første gang var for 20 år siden, med Svein Sturla Hungnes som hadde regien.

Og nå skal det fiskes perler igjen. Og den berømte perlefiskerduetten skal glede nye og erfarne publikummere. «Operaverdenens kanskje vakreste og mest kjente duett», er den blitt kalt. Her framføres den av Gunnar A. Nieland og Jesper Säll – som er to av årets solister, i tillegg til Gunda-Marie Bruce og Odd Grundt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke