23. aug
 
Dette er årets mesterborger
Stemmene er telt og folket har talt. Operakometen Bernt Ola Volungholen er årets mesterborger.

Publisert: 12.jun.2016 12:59
Oppdatert: 12.jun.2016 15:36

 - Akkurat nå er jeg veldig takknemlig og veldig stolt. For meg var det kjempestas bare å bli nominert, og jeg trodde rett og slett at det hele var en spøk da jeg fikk beskjeden om at det var jeg som hadde blitt stemt fram, sier årets Mesterborger av Hammer by Bernt Ola Volungholen (26). 

- Jeg blir egentlig litt målløs, sier den ellers meget snakkesalige vallsetingen. 

Volungholen ble stemt fram som årets vinner blant fem sterke mednominerte: Prosjektleder Arild Halvorsen, Therese og Ruben Slob fra PS:Dance dansestudio, styrkesjef på redningsskipet «Siem Pilot» Lise Dunham, HIL friidretts Øyvind Ranestad og Marianne Myklebust og Atlungstads brennerigeneral Arve Fossum.  

- Det å bli nominert blant så fantastiske folk er en stor ære for meg, og det er helt utrolig at folket har stemt meg fram. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si. Det er Gørkult, for å bruke et lokalt begrep, smiler Volungholen.

Videre til Sveits

Den unge operasangeren kan se tilbake på et meget begivenhetsrikt år. Høydepunktet kom i januar da han debuterte på scenen i Den Norske Opera i rollen som Papageno. I disse dager har han nettopp fullført sine operastudioer i København, og nå venter en ny og spennende tilværelse ved Stattheater Lucerne i Sveits der han har signert en toårskontrakt som operasolist. 

- Det har vært en veldig travelt tid, men det har også gått over all forventning. Mye takket være den fine støtten fra familie, kjæreste og alle andre der hjemme. Jeg føler at hele Hedmarken har backet meg opp, og jeg merker at jeg har en gjeng hjemme som heier, sier han. Volungholen forteller at han er over gjennomsnittet stolt av å kunne representere Vallset og Hedmarken på den internasjonale scenen.

- Historisk sett er nok ikke dette det mest logiske eller opplagte yrket for en vallseting, men det å ha den bakgrunnen fra Vallset, og miljøet fra Hedmarken generelt, har vist seg å være en fantastisk oppskrift på det å være operasanger, sier han.

Eksklusiv klubb 

Mesterborgeren ble første gang stemt fram i 2001, og Bernt Ola Volungholen er dermed den 16. i rekken av utkårede mesterborgere. Operasangeren forteller at han er både stolt og kry av å være en del av en så eksklusiv gruppe mennesker. 

- Henning Børresen har jeg mottatt et stipend fra tidligere, og jeg har veldig stor respekt for han. Det er dessuten utrolig kult å stå på listen sammen med Anders Baasmo Christiansen. Dette er en gjeng med mange fantastiske folk, og jeg klarer egentlig ikke å se for meg at jeg hører hjemme i denne gruppen, sier den ydmyke operasangeren.  

- Det er utrolig at jeg, som flyger rundt å synger, blir stemt fram sammen med så dyktige folk, sier han. 

Det er HA, i samarbeid med Middelalderfestivalen, som står bak utdelingen, og kulturredaktør Geir Vestad forteller at årets avstemning har vært rekordjevn. 

- I år har vi mottatt nesten 2.000 stemmer totalt. Det som har vært spesielt med årets utdeling er at det har vært ekstremt jevnt. Vi har telt opp stemmer hver dag, og vi har hatt i alle fall fire ulike ledere i løpet av avstemningen, sier Vestad.  

Se video øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke