20. aug
 
Dette er sakens kjerne

0
Publisert: 04.apr.2016 06:26
Oppdatert: 04.apr.2016 06:25

Bækkevold har gjentatte ganger uttalt at han ønsker å erstatte fast ansatte med frilansere, noe som har resultert i mye lediggang for de fem nåværende musikerne i Musikk i Hedmark (MiH).

– Det er spesielt at MiH har kunstneriske ressurser som ikke utnyttes fullt ut, når de i tillegg utgjør 22 prosent av kostnadene, heter det i konsulentrapporten som ble lagt fram høsten 2015.

Ved juletider i fjor sendte styret i MiH ut vedtektsendringer på høring, hvilket endrer stiftelsens formål til å bli en rendyrket konsertprodusent Dette har møtt massiv motstand fra med-stifter Hedmark og Oppland Musikkråd, som truer med å trekke seg. Fylkeskommunen ba styret sette vedtaket på vent, da de har varslet at MiHs framtid vil bli avgjort i fylkestinget i juni. I februar valgte styret allikevel å avskjedige sine siste fem musikere (i 2008 hadde de 12). De ansattes fagforbund MFO varsler rettslige skritt som følge av vedtaket.

Bækkevold har ikke villet svare på spørsmålet om det har vært hensiktsmessig å fase ut egne ansatte før stiftelsens nye vedtekter har blitt vedtatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke