20. aug
Fjorårsvinner: Pål Johnsen ble utnevnt til mesterborger på Middelalderfestivalen i fjor.Foto: Kristian Einang
 
Din tur til å foreslå årets kandidater
Hvem fortjener å bli årets «Mesterborger av Hammer by»? Nå er det opp til HAs lesere å komme med forslag på mulige kandidater.

0
Publisert: 18.mai.2016 12:47
Oppdatert: 18.mai.2016 13:29

«Dette føles veldig bra. Jeg setter enormt stor pris på Hamar som by, og det er stort å få en slik tittel.»

Slik reagerte Pål Johnsen på at han i fjor ble valgt til mesterborger med solid margin. I fjor ble det avgitt godt over 3.000 stemmer, som var ny rekord for den årlige mesterborger-avstemningen.

De øvrige kandidatene i fjor var Anne Thingstad Eriksen, Ragnhild Nyhus, Bjørn Helge Olsen, Linn Sigurdsen og Gudbrand Skraastad, men det var altså Pål Johnsen som satt igjen med flest stemmer.

på gang igjen

Og nå skal en ny mesterborger kåres, for 16. året på rad, etter at Ragna Frisvold ble valgt som den første i 2001. Og igjen er det HAs lesere som får anledning til først å komme med sine forslag, og deretter å stemme.

Mesterborger-kåringen er en fast del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden, som i år finner sted fra 10. til 12. juni. Selve mesterborgerkåringen vil skje søndag 12. juni. Men det er en del som skal skje før den tid.

Aller først skal årets kandidater velges. Og det er det HA-leserne som nå kan være med på. Fra i dag og fram til og med 26. mai kan forslag på kandidater sendes inn til HA. Deretter vil seks kandidater bli valgt ut, og selve avstemningen vil starte lørdag 28. mai.

Hensikten

Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen i en eller annen forstand. På én side kan det være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen. Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her. Dermed kan dette også være en anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.

I begge tilfeller dreier det seg om å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – og gjerne i fellesskap.

Det hører med til historien at selv om mesterborgeren er av «Hammar by», er det mulig å foreslå kandidater fra hele Hamar-regionen.

Slik sender du inn

Forslag på kandidater kan sendes på følgende måter:

På e-post til mesterborger@h-a.no

På sms til 1963 med kodeord HAsidet (koster kr 5)

I posten til Hamar Arbeiderblad, Pb 262, 2302 Hamar, merket «Mesterborger»

Leveres HAs redaksjon i Grønnegata 64

Siste frist for å foreslå kandidater er torsdag 26. mai.  

DETTE ER DE TIDLIGERE MESTERBORGERNE

2001 Ragna Frisvold

2002 Lilia Birkeland

2003 Anders Ørbæk

2004 Henning Børresen

2005 Geir Bjørnar og Eli Kristine Smebye

2006 Tor Karseth

2007 Bente Sydtangen

2008 Ragnar Pedersen

2009 Per-Øyvind Sandberg

2010 Kari Marie Gundersen

2011 Hai Hang

2012 Anders Baasmo Christiansen og Kjell Erik Andersen

2013 Sverre Gaarden

2014 Erland Dahlen

2015 Pål Johnsen


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke