25. aug
Framtid på flukt: En av Turneorganisasjonens oppsettinger.
 
Diskuterer ny modell for kultur i det nye fylket
Vil Turnéorganisasjonen overleve sammenslåingen i det nye Innlandet fylke? Eller er tida ute etter snart 30 års virksomhet?

Publisert: 06.feb.2019 14:40
Oppdatert: 06.feb.2019 14:57

Regionreformen har ført til diskusjon om den framtidige kulturformidlingen for barn og unge i Innlandet. For det er faglig uenighet mellom kulturledelsen i Hedmark og Oppland om hvordan kunst og kultur skal formidles best til barn og ungdom. Den kulturelle skolesekken (DKS) er da også ulikt organisert i Hedmark og Oppland fylkeskommuner. I Oppland er det lagt til forvaltningen. I Hedmark er det lagt til stiftelsen Turnéorganisasjonen, med sete på Disen.

Nå foreligger prosjektleder Tron Bamruds innstilling til framtidig organisering. 7. februar skal fylkespolitikerne i Arbeidsutvalget diskutere saken.

Prosjektlederen vil anbefale å legge DKS-arbeidet som en del av Kulturavdelingen i Innlandet fylkeskommune. Det betyr at Turnéorganisasjonen avvikles. Dette er Alternativ 1 i innstillingen.

Men samtidig påpeker prosjektlederen i sin konklusjon at «anbefalingen legges fram under noe tvil».

En alternativ løsning, er å etablere en ny selvstendig institusjon, eventuelt videre drift av Turnéorganisasjonen.

Det tredje alternativet er en tidsavgrenset videreføring av dagens ordning, der ansvaret for Den kulturelle skolesekken videreføres som i dag, mens en gjennomfører en prosess mot en framtidig løsning, som det heter i innstillingen. Det vil da bli Innlandet fylkesting som vil gjøre det endelige vedtaket, som ikke vil kunne skje før 2020.

Styret for Turneorganisasjonen ved styreleder Terje Røe anbefaler sterkt at fylkespolitikerne går for det tredje alternativet til beste for barn- og unge i Innlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke