23. aug
KOLLEGER: Anders Kippersund og Sten Bjørge Skaslien Hansrud er teaterkolleger, og begge tror de på komedie til folket. Foto: Remi Laakso
 
Disse gutta tar komedie på alvor
Årets høstkomedie i Hamar Teater er spilt, men her kommer en ekstra mulighet: Fra sørfylket kommer Sten Bjørge Skaslien Hansrud og hans teatertropp med Robin Hawdons «Alle Tiders Bryllup».

Publisert: 17.nov.2017 20:43
Oppdatert: 17.nov.2017 20:51

Turnékompaniet satte opp «Brødrene Østermanns huskors» i 2012, og har siden hatt komedie på høstmenyen. I Grue presenterte Sten Bjørge Skaslien Hansrud sin fjerde komedie nå i år, og brødrene Anders og Peter Kippersund tok turen for å se forestillingen.

De likte forestillingen. Så godt at de like godt inviterte Sten Bjørge Skaslien Hansrud til Hamar og Hamar Teater. Og nå skal «Alle tiders bryllup», oversatt fra engelsk til norsk av Sten Bjørge Skaslien Hansrud selv, spilles i Hamar Teater torsdag 30. november, fredag 1. desember og lørdag 2. desember.

Forviklinger

Her får vi være med fra det går galt i morgentimene før et bryllup; en brudgom er på et sted han ikke skulle vært, en fremmed kvinne må holdes skjult, en forlover blir dratt inn noe han ikke vil, en brud aner fred og ingen fare, en nysgjerrig vaskedame får med seg for mye, en slitsom svigermor kommer ubeleilig – og her er en meget oppgitt hotelldirektør.

«Perfect wedding» (Robin Hawdon) er vist mange steder i verden, stemplet med applaus og gode kritikker – og nå altså i Hamar.

– Det var tydelig at de virkelig hadde lyst til å gjøre komedie. Det var vanvittig gøy, sier Anders Kippersund, som presiserer at komedie må gjøres med høy kvalitet for å nå fram til publikum.

– Komedie er sett litt ned på av mange skuespillere, det er liksom ikke skikkelig teater. Men dette er en krevende form. Jeg har sett dårlig farse, og det blir man rett og slett syk av, sier Anders Kippersund.

– Vi startet høstkomediene med «Brødrene Østermanns huskors» fordi vi hadde lyst. Og personlig liker jeg at publikum kan kose seg uten at de trenger å ta stilling til noe.

GoDt mottatt

Sten Bjørge Skaslien Hansrud er teaterkjent for mange etter flere jobber på Hedmarken; fra oppgaver i Hedmark Teater til dagens Teater Innlandet. Nå med egne forestillinger på plakaten, komedie, den fjerde i rekken.

– Det er en sjanger jeg liker godt selv, noe jeg liker å spille – og noe folk gjerne vil ha, sier Sten Bjørge Skaslien Hansrud.

– Jeg og en kamerat hadde pratet om det en stund, og fant ut at vi bare måtte prøve det. Etter hvert har det blitt et mål å få til en årlig oppsetning hjemme.

Og slik ble det. Og godt mottatt er komediene. Og nå en anledning for folket på Hedmarken.

– Og hva byr dere på? Om du skulle benytte anledningen til å reklamere litt for forestillingene?

– Vi inviterer publikum med på en forvirrende reise, vi inviterer til å kjenne seg litt igjen – og ikke minst: få seg en god latter.

Han tror de fleste har forutsetning til å kjenne seg igjen.

– De fleste har vel vært i bryllup og/eller bodd på et overnattingssted, sier Sten Børge Skaslien Hansrud.

I så fall er det lett å bli med på Robin Hawdons reise, «Perfect wedding», eller «Alle tiders bryllup» som det heter på norsk, i Hamar teater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke