19. aug
TOK GULL: Ungdomskoret EDTC, her omkranset av dirigentene Erland Dalen og Thomas Caplin, tok dobbelt gull i World Choir Games i Cincinnati i USA.
 
Dobbelt gull i USA
EDTC ville bevise at man kan bygge opp et solid kor av unge stemmer som kan vinne en internasjonal korkonkurranse. I går kveld kom beskjeden: Oppdrag utført!

Publisert: 09.jul.2012 08:26
Oppdatert: -

Endelig var tiden inne for å vise fram resultatet av ett og et halvt år med forberedelser, øving og dugnad. Ungdomskoret sto fredag og lørdag på scenen i den internasjonale korkonkurransen World Choir Games i Cincinnati. Der tok de både dommere og publikum med storm. I tillegg kan de nå ta med seg to gull hjem til Hamar.

To gull
- Målet er nådd, kunne dirigent Erland Dalen fortelle over telefon fra USA sent i går kveld.

Erland Dalen og Thomas Caplin har hele vegen vært de unge sangernes mentorer og musikalske veiledere.

- Et hovedmål ved å starte opp et ungdomskor på idealistisk basis var å delta i nettopp en stor internasjonal konkurranse, sier Dalen.

I tillegg ønsket de å bevise at det var mulig å bygge opp et solid kor av unge stemmer som bød på seg sjøl nok til å klare å ta gull blant de beste korene i hele verden.

Ungdomskoret deltok i to ulike klasser: Populærmusikk for kor og blandet ungdomskor, der de endte på henholdsvis andre og tredjeplass, men selv om de ikke vant sine klasser, tok de nok poeng til gull.

362 kor fra hele verden
De fire første nettene av turen ble tilbrakt i Chicago, en av USAs største byer, hvor koret medvirket ved gudstjeneste i både The Norwegian Lutheran Memorial Church og ved en svingende gospelmesse i samme by.

EDTC gjorde stor lykke med sine framføringer, og forventningene var store før avreisen med buss til World Choir Games i Cincinnati. Der skulle det medvirke 15,000 sangere i 364 kor, fra 64 forskjellige land.

En het opplevelse
I en svært begivenhetsrik helg, kunne Dalen også fortelle at det har vært hetebølge i Cincinnati den siste tiden.

- Lørdag var den heteste dagen på mange år, og sangerne måtte holde seg innendørs for å holde formen ved like.

Det skulle allikevel vise seg å være en bagatell i en svært vellykket helg, der koret altså kan dra hjem med to gull i bagasjen.

- Oppdraget er utført! avslutter Dalen, som reiser hjem til Hamar på mandag sammen med de unge, talentfulle sangerne i EDTC.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke