23. aug
FLAGSTAD-FESTIVALEN: Eli Kristin Hovdsveen deltok på åpningen av årets festival. Neste år får de doblet den statlige støtten.
 
Doblet - og strøket
Kirsten Flagstad Festival får doblet sin støtte fra Norsk Kulturråd, mens Hamar Music Festival mister sin støtte.

Publisert: 17.des.2011 04:12
Oppdatert: -

For 2011 fikk både Hamar Music Festival, Flagstad-festivalen, AnJazz og Volumfestivalen i Elverum 100.000 hver i støtte fra Norsk Kulturråd.
Fredag ble kulturrådets festivaltildeling for 2012 offentliggjort. Den viser at Flagstad-festivalen får doblet sin støtte til 200.000, at AnJazz og Volum får 150.000 hver, og at Hamar Music Festival får ingenting.
 

FORNØYD
Med 500.000 i samlet støtte til Hedmark, får fylket en økning på 100.000 i forhold til i fjor. Men Hedmark er fortsatt helt i bunnen når det gjelder festivalstøtte fra kulturrådet.
- Vi er innmari godt fornøyd med økningen, sier Flagstad-festivalens daglige leder Jarle Flemvåg.
- Helt fantastisk, sier Nils Christian Nilsen, leder i Musikkens Venner.
- På en konferanse med Kulturrådet i Hamar tidligere i år, la vi vekt på at Flagstad-festivalen er den eneste i sitt slag. Vi mener også at dette er den eneste festivalen i Hedmark som kan sies å ha internasjonal appell.


MISFORNØYD
Ikke fornøyd er naturlig nok ledelsen i Hamar Music Festival, som er strøket av lista.
- Vi hadde kalkulert med 100.000 som i 2011, selv om vi hadde søkt om mer, sier Thor Birkeland Hansen.
- Avslaget vil ikke få dramatiske konsekvenser for festivalen. Men vi vil gjerne invitere til et møte med Kulturrådet for å prøve å finne årsaken.
Arnfinn Bjerkestrand, som er leder i kulturrådets festivalutvalg, vil ikke begrunne avslaget. Men han understreker at rådet prioriterer de festivalene som «viser vilje og evne til å presentere et program som er satt sammen av kunstneriske begrunnelser og som er avhengig av statlig finansiering for å lykkes».
Overført til Hamar Music Festival, skulle det kunne bety at kulturrådet mener at denne ikke lenger er avhengig av statlig finansiering.
 

MELLOMFORNØYD
Anja Kathrine Tomter i AnJazz er glad for økt støtte, men hadde håpet på litt mer, både til AnJazz og til Hedmark.
- Sammenligner vi med andre fylker, er vi fortsatt på klar jumboplass, konstaterer hun.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke