23. aug
 
Dødsmesse for fullsatt kirke
Musikklinjekoret og Kammerkoret Viva framførte John Rutters Requiem foran 550 mennesker i Vang kirke.

Publisert: 24.apr.2016 21:40
Oppdatert: 24.apr.2016 21:40

– Dette gikk egentlig over all forventning, sier er utrolig moro at så mange valgte å ta turen, sier musikkelev Emma Maja Løken (18) etter søndagens forestilling. Drøyt 550 mennesker sørget for en herlig ramme rundt musikklinjas korkonsert, og elevene var meget godt fornøyd med oppmøtet. 

– Veldig, veldig bra, konkluderer musikkelev Hanna Ekre fornøyd.
– Dette forteller meg at musikklinja på Stange har et veldig godt rykte. Jeg tror folk har et inntrykk av at musikklinja leverer hver gang de inviterer til konsert, og det føler jeg at vi gjorde også i kveld, sier hun.

Musikklinjekoret, med dirigent Torgeir Ziener, består av elever fra musikklinjas tre trinn, og selve konserten arrangeres av linjas avgangselever. Konserten markerte samtidig fullførelsen av skoleårets siste konsert, og etter vel gjennomført forestilling forteller musikkelevene at de sitter igjen med blanda følelser. 

– Dette ble en helt magisk kveld, men for mange av oss er dette også vår siste konsert som stangeelever. Akkurat nå er jeg både lettet, rørt og trist, sier Ekre.

Årets vårprosjekt ble arrangert i samarbeid med Kammerkoret Viva. På plass var også sopransolist og tidligere stangeelev Maren Myrvold, samt flere andre utvalgte gjestemusikere. Publikum fikk dermed høre en besetning bestående av nesten 100 sangere og musikere framføre John Rutters massive dødsmesse, og de frammøtte takket for forestillingen med trampeklapp og vill jubel.

Se bilder øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke