21. aug
 
Dramatikk på Disen
Drama-elevene fra Stange videregående er klare for å presentere årets vårprosjekt for publikum. Teaterforestillingen «Rammet» har premiere fredag kveld.

Publisert: 14.mar.2017 10:57
Oppdatert: 14.mar.2017 11:03

– Publikum kan forvente seg noe helt nytt og spennende, sier Ellen Aamot Caspersen fra klassens manusgruppe.

Mye Følelser og energi

Det er elevene selv som har organisert og satt sammen forestillingen, og regissør Åsta Marie Berg Sander forteller at årets vårprosjekt har resultert i et ganske annerledes teaterstykke.

– Det er en atypisk forestilling med en original oppbygning. Vi har utforsket begreper som «annerledes» og «unormal» og satt det hele sammen til en forestilling som jeg tror mange i salen vil føle kjennskap til. Det blir mye energi og følelser, sier Sander om forestillingen som har fått tittelen «Rammet».

– Vi har blant annet hentet inspirasjon fra filmer som «Girl, interruptet» og «The Rocky Horror Picture Show», også har vi satt det hele sammen til noe eget, sier Caspersen.

Det er altså elevene fra 3. trinn som står bak det aller meste i produksjonen, og Caspersen forteller at lærerne først og fremst har hatt rollen som støttespillere undervegs i prosessen.

– Vi jobber selvstendig med veldig mye ansvar, og lærerne er her for å gi oss støtte hvis vi trenger det. Vi har virkelig fått lov til å prøve oss, både skuespillere og regissører, sier hun.

Elevenes valg

«Rammet» settes opp i de gamle lokalene til Teater Innlandet på Disen.

– Vi bestemte oss tidlig for at vi ville legge forestillingen vekk fra skolen. Nå holder vi på sentralt i Hamar, og kanskje trekker vi enda flere mennesker. Men først og fremst synes vi det er kult å jobbe i de tidligere lokalene til Teater Innlandet, sier Caspersen.

Selve premièren finner sted fredag kveld, og elevene forteller at de er klare for to nye forestillinger lørdag. Nå håper drama-elevene at mange nysgjerrige publikummere tar turen.

– Vi tar for oss ulik tematikk som absolutt er aktuell i dag, og med tittelen «Rammet» kan publikum få sine egne assosiasjoner rundt det de opplever i forestillingen. Vi håper virkelig at mange kommer, sier regissør Sander.

 
Elevforestilling: Bak f.v. Olivia Ree Mygland, Fiola Vinje Øverland, Ingeborg Frostad Schriwer, Frid Søgaard Jørgensen, Åsta Marie Berg Sander, Ive Johanne Lundsveen, Ellen Aamot Caspersen, Elin Margrethe Mathisen. Foran f.v. Signhild Bårdsdatter Opheim, Emma Sofie Skjellet Granerud, Gry Cecilie Sønsthagen, Kajsa Haug Grevstad og Ellinor Bjørnstad.
Drama: F.v. Olivia Ree Mygland, Frid Søgaard Jørgensen, Frida Vinje Øverland, Gry Cecilia Sønsthagen, Ellinor Bjørnstad.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke