25. aug
Treff: Å møte idolet, en drøm som ble til virkelighet. Fabrice og Leif Ove Andsnes.Foto: Egil Hofsli
 
Drømmeinstrumentet
Fabrice Bligoud Vestad (15) drømmer om å bli konsert-pianist. Sist onsdag tjuvstartet han på det nye flygelet i Hamar kulturhus.

Publisert: 19.des.2013 21:50
Oppdatert: -

Fabrice var invitert å spille på det nye flygelet i Hamar kulturhus under utdeling av kulturprisene.
- Flygelet er et drømmeinstrument! Det er så lett å spille på. Her i kulturpassasjen er det en flott akustikk, og flygelet får en meget fin klang i et slikt stort rom, sier han.
Å spille på instrumentet som Leif Ove Andsnes offisielt skal innvie 2. februar neste år er ekstra stas. Fabrice fikk nemlig møte sitt store idol for et par uker siden.

Drømmetreff

I juni fikk Fabrice Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tippings Drømmestipendet. Prisen deles ut hvert år, til hundre kulturutøvere fra hele landet. Men kun en får i tillegg tittelen Drømmetreffutøveren, en pris som ble delt ut for andre gang. I september fikk Fabrice høre at han var den heldige, og utøveren han ville treffe var selvsagt idolet Leif Ove Andsnes. Nå i desember ble drømmen til virkelighet, og treffet fant sted i Andsnes' hjem i Bergen.
- Det har vært fantastisk, forteller Fabrice. Erfaringen har satt spor, dette er noe han kan leve lenge på.
- Jeg hadde gledet meg veldig, og Andsnes var en meget trivelig og hyggelig fyr.

Finne sin egen stil

Som forberedelse var Beethovens «Pianosonate nr. 5» grundig innstudert, for Fabrice ville gjøre et godt inntrykk.
- Jeg var nok nervøs for dette møtet, men ikke så mye som jeg pleier å være før en konsert. Det gikk veldig bra. Vi snakket faktisk en del om å spille konserter, og Andsnes fortalt om sitt liv som konsertpianist, sier Fabrice.
De to fikk prate mye musikk mens de spiste lunsj sammen. Før lunsjen ble det en to timers spille- og instruksjonsøkt, med en gjennomgang av Beethovens sonate.
- Han ga meg mange tips. Pianosatsen har mange tekniske utfordringer, og han fortalte meg hvordan jeg kan tolke stykket, og ga også konkrete råd om hvordan jeg kan øve.
Fabrice liker veldig godt måten Andsnes spiller på.
- Her hjemme har jeg Ivan Ivantchev som min faste lærer, og han er en meget god støtte. Jeg får mye input av ham. I tillegg har jeg Einar Steen-Nøkleberg som lærer ved Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole. Det er godt å ha flere lærere, alle hjelper meg til å finne min egen stil.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke