23. aug
Folkefest: Arrangørene fikk drømmeværet som bestilt, og konserten med Bjørn Eidsvåg og Ungdomssymfonikerne fikk en perfekt ramme.
 
Drømmekveld i Stange
Over 2.000 mennesker sørget for folkefest da Staur gård debuterte som festspillarena.

Publisert: 03.aug.2015 22:50
Oppdatert: 03.aug.2015 22:50

– Det blir ikke bedre enn dette. Jeg har hørt at noen beskriver Stange som Nordens Toscana, og i kveld er jeg enig i akkurat den påstanden, sier stangesokning Morten Øverby

Han var blant de over 2.000 menneskene som fant vegen til Mjøsa da Festspillene i Elverum inviterte til konsert med Bjørn Eidsvåg og Ungdomssymfonikerne.

En strålende fornøyd Øverby får støtte av kompisen Anders Pettersen.

– Vi har ventet lenge på godværet, og i kveld klaffet alt sammen. Med disse omgivelsene finnes det knapt noe bedre sted å være i kveld, fastslår Pettersen.

– Det spørs om ikke årets høydepunkt under Festspillene i Elverum blir denne kvelden i Stange, legger Øverby til.

Perfekt debut

Etter konserter på Stortorget og på Gregers var nemlig Bjørn Eidsvåg tilbake på Hedmarken for tredje gang på et snaut år. Det hører til sjeldenhetene at en såpass anerkjent artist spiller tre konserter i samme område med såpass hyppig frekvens, men under mandagens konsert var det lite som tydet på at folk har hørt seg lei av Bjørn Eidsvåg.

Staur gård kunne knapt ha fått en bedre introduksjon som festspillarena. Vestbygda var kledd i sommersol, publikum møtte opp i tusentall og på scenen sørget Bjørn Eidsvåg og ungdomssymfonikerne for underholdningen. Eidsvåg-slageren «Skyfri himmel» har sjeldent passet bedre, og var kun en av mange publikumsfavoritter som ble spilt i løpet av kvelden.

Over all forventning

Mandagens konsert ble arrangert i samarbeid mellom Festspillene i Elverum, Kønnband-festivalen og Staur gård, og styremedlem i festspillene, Tor Rullestad, var nesten fra seg av begeistring på vegne av alle de tre arrangørene.

– Vi hadde et håp om å samle rundt 1.500 mennesker, og dette er over all forventning, jubler Rullestad.

I løpet av mandagens festkveld var ikke arrangørene i stand til å vite nøyaktig hvor mange som var til stede, men var allikevel klare på at det var godt over 2.000 mennesker til stede.

– Dette er rett og slett helt magisk, og forhåpentligvis blir dette den første av mange konserter her på gården, fastslår Rullestad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke