19. aug
BANDET: Radiofjes spiller i Hamar kulturhus i kveld, lørdag. Her bak fra venstre: Ole Ronny Tyseng, Bengt Furnes (tangenter), Hans Bogsti, Skjalg Lidesheim, Haakon Lunde, Ola Røndahl, Odd E. Mickelsson, Jan Erik Nyhuus, Ola Slagsvold. Foran fra venstre: Unni Strypet Ligård, Johanne Kippersund Nesdal, Torkild Storli og Elisabeth Erlien Ruud. Ikke til stede da bildet ble tatt: Haakon Brynjulvsrud. Foto: Remi Laakso
 
Drømmen om gode vokalister og fet koring
Tryslingen Jan Erik Nyhuus får sin drøm oppfylt: – Jeg drømte om gode vokalister og fet koring, sier Nyhuus, som selv står med tenorsaxofon i rekka. Lørdag kveld spiller Radiofjes på Klubbscene i Hamar kulturhus.

Publisert: 28.okt.2016 20:06
Oppdatert: 28.okt.2016 20:15

Saken er at Nyhuus hørte gruppa NorDøst i forbindelse med Hamars byjubileum i 1999 – og han tenkte: «Dæven! Dette har vært moro å få til.»

I kveld står Radiofjes på scenen med fire vokalister, Johanne Margrethe Kippersund Nesdal sammen med en gjeng fra NorDøst, Torkild Storli fra Tynset, Elisabeth Erlien Ruud fra Tolga og Unni Strypet Ligård fra Folldal.

– Vi synes det er veldig stas å ha med alle vokalistene. Ikke så ofte vi får en slik anledning. I tillegg så fungerer de også bra som korister. En veldig god kombinasjon, sier Jan Erik Nyhuus.

Magisk lyd

I 2013 ble bandet Radiofjes laget. En gjeng musikere hentet ned fra en av de høye hyller og navnet ...? Det har tidligere vært forklart slik: «Etter en rask titt rundt bordet på første styremøte tenkte en av gjengen høyt: hvordan i all verden skal vi få til et pent bandbilde av denne gjengen?»

Det har blitt flere konserter, blant annet på Tangen Rock Festival i høst. Til jubel. I kveld står bandet på scenen i Hamar kulturhus. Det er plass til 150 gjester. Skipper Ola Røndahl lover høye bølger:

– Det er unik akustikk i Hamar kulturhus, og Klubbscene er magisk som lydrom – og det skal bli morsomt å teste ut.

Nitti minutter

Det er skrudd sammen en nitti minutters fest med seksten låter. Publikum skal få høre kjente låter fra artister som Aretha Franklin, Earth Wind & Fire, Steely Dan, Chicago og flere.

– Fra klassisk til nytt, fra sekstitallet og fram til i dag, sier Ola Røndahl – som presiserer at det ikke er noen aldersgrense i døra.

– Femtenåringer må gjerne komme, sier Røndahl.

De aller fleste av musikerne i Radiofjes har vært innom Odd R. Antonsen Storband. Ikke tilfeldig, ifølge Jan Erik Nyhuus.

– Det er et godt miljø i Odd R. Antonsen Storband, godt kameratskap, et sted for musikere uansett hvor de kom fra og hva de jobbet med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke