18. aug
DRØMMER: Tuba Atlantic-regissør Hallvar Witzø (t.h) drømmer om en karriere i Holywood og håper at hans Oscar-nominerte kortfilm kan åpne for det. Her er han sammen med fotograf Karl Erik Brøndbo på en såkalt gavefest i forkant av Oscar-utdelingen. Her ka
 
Drømmer om Hollywood-karriere
For regissør Hallvar Witzø er det ultimate målet en karriere i Hollywood. Men først må han vinne Oscar med kortfilmen "Tuba Atlantic".  

Publisert: 24.feb.2012 09:24
Oppdatert: -

- Jeg vil lage spillefilm i Norge, helst med internasjonal appell. Med det i bagasjen er målet å få lage film i Hollywood, sier regissør Hallvar Witzø til NTB.
Sammen med Tuba Atlantic-fotograf Karl Erik Brøndbo har Witzø slått seg ned under en parasoll på toppen av et luksushotell i Beverly Hills. Over dem steker sola. Foran seg har de bæreposer fylt til randen med alt fra rynkekrem til peanøttsmør uten peanøtter.

Anonyme oscarfavoritter

- Vi ble invitert til denne gavefesten fordi vi er nominert til Oscar. Her er det masse rare ting som vi aldri har hørt om, men vi får det gratis mot at vi blir tatt bilde av med produktet, sier en lattermild Witzøe.
Rundt dem virrer ivrige PR-folk på jakt etter Oscar-kjendiser som kan profilere deres produkter. Ingen legger umiddelbart merke til de to lett solbrente nordmennene som av flere store medier i USA blir utpekt som favoritter i sin klasse.
- Når de får høre at vi er nominert, så blir de svært interessert og vil høre om filmen. Man blir litt stjerne, selv i kortfilmklassen, sier Witzøe og viser fram en brusflaskeholder i plast.

Promotering

I snart tre uker har han og produsent Gudrun Austli turnert Los Angeles på kryss og tvers. Nylig fikk de selskap av resten av filmcrewet.
Sammen har de deltatt på alt av arrangementer i forbindelse med Oscar-utdelingen. Hensikten har vært å promotere "Tuba Atlantic", filmen som kan gjøre dem til medlem i den svært eksklusive klubben for nordmenn med en forgylt statuett hjemme på peishylla.
- Det kuleste med Oscar er faktisk at man blir kjent med de andre som er nominert. Jeg møtte for eksempel både Martin Scorsese og Steven Spielberg på en middag. Jeg fortalte om "Tuba Atlantic", og de fortalte om hvordan de begynte karrieren med kortfilm, sier Witzøe, som vant student-Oscar med samme film i fjor.

Eksklusiv klubb

"Tuba Atlantic" handler om 70 år gamle Oskar som får beskjed om at skal dø om seks dager. Før det skjer, vil han tilgi sin bror, som bor på den andre siden av Atlanteren, for en arvekrangel. Spørsmålet er bare om han finner broren før han dør.
- Temaet har internasjonal appell og blir forstått uansett hvor filmen vises. Det er en sånn type langfilm jeg vil lage i Norge før jeg kan håpe på jobb i Hollywood, sier Witzøe.
I 2007 vant norsk-kanadiske Torill Kove Oscar for beste animerte kortfilm. Det var 55 år etter at Thor Heyerdahl vant for beste dokumentar i 1952. Årets priser deles ut i Kodak Theatre i Hollywood søndag 26. Februar. (©NTB)

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke