22. aug
Gratulert på hjemmebane: Drømmestipend-vinner Simonette Norum, som her gratuleres av kultursjef Terje Halvorsen (til venstre) og ordfører Morten Aspeli.
 
Drømmestipend-vinnere fra Hamar og Ringsaker
Visuell kunstner Simonette Norum (15) og musiker Kjellaug Kornstad (20) er 10.000 kroner rikere - takket være talentet sitt.

Publisert: 06.jun.2012 14:53
Oppdatert: -

De to unge kulturaktørene fra henholdsvis Hamar og Ringsaker er to av 100 på landsbasis som er tildelt det årlige Drømmestipendet på 10.000 kroner.

Fire andre fra Hedmark er også tilgodesett av stipendordningen, som er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Vilkår for å kunne motta stipendet er at man er 20 år eller yngre og at man ennå ikke er etablert som kunstner. Hver kommune har anledning til å nominere inntil seks kulturtalenter - én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Disse hedmarkingene fikk stipend i år:

Alvdal: Halvor Riset Granrud, annet

Hamar: Simonette Norum, visuell kunst

Kongsvinger: Emilie Sand, dans

Ringsaker: Kjellaug Kornstad, musikk

Tolga: Anna Pernille Erlien Ruud, musikk

Trysil: Stine Bogsveen, musikk

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke