26. aug
BESØK: Storfin gjest til gards! Den 30. august venter (fra v) driftsleder/bryggerimester Asbjørn Hoelstad og daglig leder Else Braseth HKH Dronning Sonja på besøk. Da innvies den nye brenneribrygga, under feiringen av kulturminnets 160-årsjubileum.
 
Dronning Sonja kommer på jubileumsfest og bryggeåpning
Dronning Sonja har takket ja til å overvære feiringen av Atlungstad Brenneris 160-årsjubileumsfest og åpningen av den nye brenneribrygga 30. august.

Publisert: 01.jul.2015 12:33
Oppdatert: 01.jul.2015 12:36

– Ja, nå er det offisielt, stråler daglig leder Else Braseth på Atlungstad. – Stor stas

stor stil

Kulturminnets jubileum skal feires i stor stil. Først med gratis ettermiddagskonsert, med et destillat av det beste skiblandnerland har å by på av artister, så med et offisielt kulturprogram. Det er det siste dronningen skal overvære.

Detaljene i dette programmet er ennå ikke spikret, men det som allerede er klart er at dronningen skal forlate festen via den nye Brenneribrygga, hvor hun går om bord i Skibladner.

kommunikasjonsveg

_ Med denne brygge åpner vi en kommunikasjonsveg som har vært steng lenge, sier Else Braseth En av årsakene til at brenneriet ble lagt akkurat ved utløpet av Fjetreåa, ved Mjøsas bredd, var nemlig at Mjøsa den gang det ble etablert i 1855 var hovedfartsåren i distriktet. Dertil kom åas rene vann.

Den nye brygga er bygget der den gamle lå, etter gammel modell med laftekasser i tømmer. Den koster ca. fem millioner krone, men har hatt en trang fødsel, takket være tekniske problemer. 30 august er disse behørig over og historie, og punktum blir satt av dronningen selv – og dronningen av Mjøsa; Skibladner

pop turistmål.

Atlungstad Brenneri ble etablert av lokale bønder i 1855. Det drives nå som brennerimuseum og kulturminne, men brenner også årlig ca. 12.000 liter sprit.

Særlig i sommerhalvåret er brenneriet et populært turistmål, som søkes av stadig flere, fra et stadig videre omland. Sommerkomedien «Å er det dekk driv mæ», Turnékompaniets særegne tapning av Shakespeares «As you like it» har den siste uka samlet publikum til uteteater. Siste forestilling går 5. juli, og salget av billetter har allerede bikket et tusen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke