21. aug
Nominert til mesterborger: Arve Fossum er nominert til Mesterborger av Hammer By for sitt store engasjement for Atlungstad Brenneri og Lions Club Stange.Foto: Jens Erik Jensrud
 
Dugnadsgeneralen
– Arve Fossum er generalen som får folk til å stille opp på dugnad, sier Else Braseth, daglig leder i Atlungstad Brenneri, og roser engasjementet til Mesterborger-kandidaten.

0
Publisert: 04.jun.2016 08:06
Oppdatert: 04.jun.2016 08:11

Å oppsummere årets eldste Mesterborger-kandidats liv og virke er ikke gjort i en håndvending, men det er hovedsakelig for arbeidet i venneforeningen til Atlungstad Brenneri at Fossum (70) er nominert til hedersprisen «Mesterborger av Hammer By».

- Vi har en veldig stor venneforening, og Arve har vært den drivende kraften i den helt fra starten av. Det legges ned et enormt stor dugnadsarbeid. De første årene var det maling og bygningsmessig dugnad, og nå er det også et veldig stort arbeid med tapping. Arve er generalen som får folk til å stille opp på dugnad, sier Else Braseth, daglig leder i Atlungstad Brenneri.

Utnevnt til æresmedlem

Braseth roser også Fossum for å ha solgt «et enormt antall» andelsbrev i Atlungstad Brenneris Venner.

– Det er en veldig stor venneforening, med et høyt aktivitetsnivå. Fossum er veldig engasjert. Han har stått i bresjen for at venneforeningen har skaffet midler til gjenoppbyggingen av brenneriet, og til Brenneribrygga, sier Braseth.

Bidraget fra venneforeningen til Brenneribrygga var 800.000 kroner. Totalt har medlemmene lagt ned 6000 dugnadstimer for det gamle brenneriet på Atlungstad.

I 2013 ble Fossum, som også jobber som omviser på brenneriet, valgt inn som nytt styremedlem i styret for Atlungstad Brenneri AS. Året etter ble han utnevnt til æresmedlem i Norske Akevitters Venner.

Veteran i Lions Club Stange

Fossum har vært medlem i organisasjonen Lions Club Stange i 41 år. I april solgte han Lions-tulipaner for 33. gang, og inntekten fra årets tulipanaksjon i Stange ble 142.000 kroner.

– Jeg pleier å si at vi selger holdninger og så får kjøperen blomsten i pant. I Stange har vi 11.500 tulipaner til innsamlingsaksjonen. Vi pleier å si at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne, uttalte Fossum til Hamar Arbeiderblad etter aksjonen.

Mesterborgerkandidaten har også vært en politiske nestor i Stange Senterparti, og ble i desember i fjor takket av etter å ha deltatt i stangepolitikken i hele 36 år. Fossum er også inne i sin andre periode som leder for Motorveteranene Hedmark.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke