17. aug
Foto: Trond Lillebo
 
Duket for jul i Kulturhuset
Pinocchio, MGPjr Juleturne, Gråtass, Oslo Gospel Choir og Marcus & Martinus og Daniel Owen topper førjulsprogrammet i Hamar kulturhus.

Publisert: 08.nov.2015 15:41
Oppdatert: 08.nov.2015 15:41

─ Her blir det små og store høydepunkter for alle og enhver, sier Kulturhusleder, Terje Gloppen, som med «Jul i Kulturhuset» ønsker å glede familier, barn og ungdom med julestemning i desember.

Mye for de minste

De aller minste får mye å velge blant i desember, og det største høydepunktet er kanskje Norgeskjendisen Gråtass, som i forestillingen «Traktorjul» byr på gjensyn med Grynten, Goggen, Gamlefar og begge skurkene.

MGPjr sin juleturné kan også bli en store opplevelse for mange, og i tillegg blir det gammeldags barneteater med Riksteatrets Pinocchio, samme dag som julegrantenning på Stortorget og åpningen av ”Jul i Kulturhuset”.

I tillegg arrangerer Kulturhuset en flere gratisarrangementer, som juleverksteder, nisseorkester og eventyrstunder, i samarbeid med aktørene på huset.

Snart utsolgt ekstraforestilling

Oslo Gospel Choir har vist seg populær blant hedmarkingene. Konserten «En stjerne skinner i natt» ble raskt utsolgt, og en ekstraforestilling er satt opp, som allerede har solgt over halvfull sal. Konserten med Marcus & Martinus og Daniel Owen ble utsolgt fire dager etter billettslipp.

Husets egne aktører deltar

 I tillegg til kommersielle topper skal Hamar kulturhus i samarbeid med aktørene på huset by på både tradisjonelle og utradisjonelle julearrangement.

- Teater Innlandet skal ha teater for store og små, Biblioteket legger opp til eventyrstunder, og Porselensmaleklubben og Maleklubben arrangerer åpent verksted. Det blir konserter med Hamar Janitsjarskole, Filiokus, Hamar Damekorps, Veterankorpset og mange flere. I tillegg blir det utstillinger av både pepperkakehus og julekrybber, sier kommunikasjonsansvarlig Jenny Magnusson.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke