19. aug
 
Dundret julen inn på Sebs
Dunderbeist ønsket publikum god jul med to hardtslående sett på Seb's Hotel.

Publisert: 19.des.2015 19:15
Oppdatert: 19.des.2015 19:15

Seb's Hotel var pakket med mennesker da Hamar-baserte Dunderbeist inviterte til sin tradisjonelle julekonsert. Bandet spilte to konserter i løpet av lørdagskvelden. Først for byens yngre publikum med fri aldersgrense i døra. Deretter skulle de tilbake på scenen for å en lengre konsert for et eldre og noe mer fuktig publikum. 

- Utrolig fett, jubler Lasse Strand Andersen. Han og konsertpartner Ina Kaja Mathisen var i fyr og flamme etter lørdagens første konsert.

- Jeg har fulgt bandet lenge, men jeg har aldri hatt mulighet til å høre de spille live . Dette var veldig, veldig rått, smiler Andersen. 

Det har skjedd mye med bandet i løpet av de to siste årene. Til bandets forrige album, "Hyklere", kastet bandet sine ikoniske masker, vokalist Åsmund Snortheim takket for seg og nå har de signalisert at de først og fremst satser på norskspråklige sanger. I 2016 kommer bandet til å tilbringe store deler av tiden sin i studio, og planen er at bandet skal gi ut en ny plate i løpet av det kommende året.  I dag består Dunderbeist av Fredrik Ryberg, Kristian Liljan, Ronny Flissundet, Torgrim Torve og John Birkeland Hansen.

Lørdagens konserter var dermed sterkt preget av bandets norskspråklige album, men bandet dro også fra et par av sine engelske perler i løpet av konserten. "La Guerre du Feu" og ikke minst "Shields Alligned" slo godt an blant de frammøtte. 

- Jeg digget hele konserten, og det var utrolig kult at de avsluttet med "Shields Alligned", sier Ina Kaja Mathisen. 

Seb’s Hotel har på ingen måte byens mest romslige lokaler. I overkant av 100 mennesker er det plass til i foran den intime scenen, men bandet har tidligere uttrykt at de velger Seb’s som konsertlokale av helt andre grunner enn antall kvadratmeter. Det er nemlig der de har funnet sin hjemmebane, og det er på den scenen de trives aller best.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke