23. aug
 
Dylan-tid i Dala
Fredag kunne man søke «Shelter From The Storm», med Dylan-hyllest i Brumunddal, hvor Linda Sønsteby og band klarte å treffe nerven.

Publisert: 30.nov.2018 22:20
Oppdatert: 30.nov.2018 22:31

Som ihuga Dylan-blodfan gledet jeg meg svært til «Shelter From The Storm». Jeg hadde forventninger til Bob Dylan-hyllesten av Linda Sønsteby med band, Erik Harstad, Trond Svendsen og koret «Amazing», men jeg er skeptisk når det kommer til Dylan-covere.

Ville de klare å formidle nerven og kraften i musikken på tilfredsstillende vis, uten å legge seg i pappegøye-sporet? Ville en hyllest være en hyllest, eller ville de søle til den særegne musikken?

«Shelter From The Storm»-konserten gikk rett hjem hos en Dylan-puritaner, i den fullsatte Teatersalen i Brumunddal.

«dylansk» Formidling

Energien og kraften hos Dylan ligger like gjerne i tekstene og vokalen, som i melodiene og bandet. Linda Sønsteby klarte å formidle denne kraften på sitt eget vis.

En felle mange kan gå i er å «strigle» Dylan for glatt. Man bør heller ikke prøve å legge seg på kråkelokken med Dylans signaturvokal.

Linda Sønsteby la seg i en finurlig og egenrådig lomme mellom strigla-Dylan og Dylan-Dylan. Hun turte å ta i, turte å tygge ordene, og formidlet både tydelig og dynamisk. Hun gikk den veien som passet henne selv, og det i seg selv er ganske «dylanskt»

Bandet hjalp også svært godt til med det «dylanske» uttrykket. Det var nemlig et svært godt band Sønsteby hadde i ryggen. Et band med følsomt og fritt gitarspill, herlig, rivende orgelspill og et suverent maskineri i trommer og bass, som fikk beina til å gå.

Det var heller ikke dumt å ha med kordamer, som kunne krydre og farge her og der.

Denne sammensetningen gjorde at man koste seg svært i Teatersalen. Fra scenen ble det formidlet Dylan-musikk på et godt vis - godkjent!

Gjester, låter og leksjon

Det var mange kjente og kjære låter på repertoaret. Men «Shelter From The Storm» ble ingen hitparade. Linda Sønsteby og gjesteartistene Erik Harstad og Trond Svendsen, spilte det de selv hadde sterkest forhold til, og det bar konserten preg av.

Man fikk følelsen av at musikerne koste seg, og at dette var noe de brant for.

Intimt var det også, da Linda Sønsteby ofte tok seg tid til å snakke mellom sangene. Det ble gitt litt leksjoner om både Bob og låtene, samt personene på scena.

Noen ganger kunne det riktignok bli litt vel mye skravling, men det ble en Dylan-hyllest som føltes riktig - som var rik, og som klarte å treffe nerven i Dylan-land.

TERNINGKAST: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke