22. aug
Gratis framføring: Skuespiller Ragnar Dyresen håper mange sporty søndagsturgåere smører nistepakke, tar med termos og sitteunderlag og benker seg ned i berget rundt Geiteryggen for å oppleve en annerledes teaterforestillingen søndag.Foto: Benedicte H. Ny
 
Dyresen på Mjøsisen
Søndag inviterer skuespiller Ragnar Dyresen til hyggestund på Mjøsisen for tredje gang.

Publisert: 31.mar.2011 04:12
Oppdatert: -
Søndag inviterer skuespiller Ragnar Dyresen til hyggestund på Mjøsisen for tredje gang.
De to siste årene har Dyresen framført Christian Krohgs monolog om den utrygge mjøsisen i påsken. Det tar han ikke sjansen på i år.
- Siden påsken er så sen, måtte jeg framskynde det for nettopp å unngå den utrygge isen, forklarer Dyresen.
Han håper allikevel å slå publikumsrekorden fra i fjor, da 800 stykker møtte opp for å se gratis skuespill, med uteområdet ved Geiteryggen som scene.
- Det blir flotte, naturlige kulisser, nesten som et uteteater uten amfi. Det positive med å framskynde datoen, er at alle som tidligere har gått glipp av det fordi de har vært på påskefjellet, nå får muligheten til å se styk- ket.
Framførelsen vil ta en halvtime, og blir en dramatisering av hvordan folk før i tiden brukte hest og slede over isen til Gjøvik, for å slippe vegen om Lillehammer.
- Det var stadig vekk noen som gikk gjennom isen. De fleste ble bløte og overlevde, mens noen druknet. Humoren kommer fram når totningen bagatelliserer redselen til Christian Krohg, forteller Dyresen entusiastisk, og byr på en kort smakebit av monologen.
Nytt av året er at han har fått låne en spiss-slede av Mikkel Dobloug i Furnes.
- Kanskje blir det med en hest også, vi får se.
Dyresen har tatt forbehold om været. Blir det regn eller sludd tar han med seg publikum inn i Domkirkeoddens aula.
Mange forbinder Christian Krohgs historie om isen på Mjøsa med skuespilleren Hauk Aabel. Plateselskapet EMI ga i 1979 ut en LP med Per og Hauk Aabel, på denne LP-en var Isen på Mjøsa en av historiene. Dyresen har selv tidligere framført denne historien, både på TV og i radio.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke