19. aug
FORNØYDE: For Edel Urstad (t.h.), som står bak Edel Design og Galleri Hjerterom, og Unn Sæter er tidene gode. På under en måned er Edels designverk nominert til tre priser.
 
Edel Design skal til Oslo Fashion Awards
Edel Urstad er i løpet av den siste måneden nominert til to priser, og plukket ut til å delta på prestisjetunge Oslo Fashion Awards, som én av ti.

Publisert: 09.feb.2011 07:42
Oppdatert: -

Edel Urstad eier og driver Edel Design. Galleri Hjerterom, heter galleriet på Alhaug gard på Nes, der åtte mennesker er ansatt, og all klesproduksjonen finner sted. I 2009 ble gründeren tildelt den nasjonale bygdeutviklingsprisen av Innovasjon Norge. Michelle Obama er blant dem som eier flere av Edels kreasjoner.

Nå har Oslo Fashion Awards (OFA) fått øynene opp for designeren midt i Mjøsa. Hun er plukket ut som en av landets ti mest interessante designere, og skal være med på OFAs show i Folketeateret førstkommende mandag. Dette er designarrangementets 20-årsjubileum, og noe større fashionshow har aldri før gått av stabelen i Norge.
- Du blir tatt inn i OFA fordi du har et produkt som er faglig bra. Det var en utrolig morsom telefon å få. Jeg ville at de skulle gjenta det en gang til, for å være sikker på at jeg hørte riktig, forteller Edel Urstad.
Hele ni antrekkene fra Nes skal vises fram på catwalken, foran fullsatt sal. Designeren er strålende fornøyd med å få være med på showet. Og ikke nok med at det vil være show, det skal også deles ut flere priser. Og for alt Edel Urstad vet, kan det godt vanke en høythengende fagpris på henne.
Oslo Fashion Awards må for øvrig ikke forveksles med Oslo Fashion Week, der deltakerne kan betale seg til en plass. Deltakerne på OFA er håndplukket av en fagjury.
Like etter gladmeldingen fra Oslo Fashion Awards kom, ringte telefonen nok en gang. Galleri Hjerterom var nominert som årets motebutikk i Hamarregionen. Så når kåringen går av stabelen i Hedmarksmuseets aula 21. mars, blir det igjen moteshow med Edels klær.
Galleriet har fått gode skussmål med tanke på produktene, atmosfære, kundebehandling og vennlighet.
- Jeg blir bare så utrolig glad over slike tilbakemeldinger, sier Edel Urstad.
Også i kåringen av årets kvinnelige gründer ble Edel nominert. Prisen deles ut på kvinnedagen, 8. mars, men designeren fra Nes er allerede skrelt vekk fra konkurransen. Hun henger ikke med hodet av den grunn.
- Bare det å bli nominert er både gledelig og oppmuntrende, sier gründeren.
Det var i 2006 hun åpnet dørene til galleriet. Antrekkene er en blanding av klær og kunst. Designen er basert på naturprodukter som ull, silke, skinn, lin og hamp. Bomull brukes ikke, på grunn av den ressurskrevende og ødeleggende produksjonen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke