19. aug
 
EDM-fest til høsten
Billettsalget til Summerfade har startet, og arrangørene satser på at mellom to og tre tusen «Electronic Dance Music»-fans samles utenfor Vikingskipet i august.

Publisert: 27.apr.2015 19:52
Oppdatert: 28.apr.2015 07:49

Den 5. april ble det opprettet et Facebook-arrangement med tittel «Summerfade – den desidert råeste avslutningen på sommeren!». Nettverket gjorde jungel-telegrafen uhyre effektiv, og i skrivende stund har 2.600 personer bekreftet at de skal på festivalen, som beskrives som «en nyoppstartet utendørsfestival i Hamar, som fokuserer på elektronisk dansemusikk».

Hvis like mange løser billett, er det gode nyheter for arrangørene.

– Jeg håper jo virkelig at tallene stemmer. Kapasiteten er på litt over 5.000 personer.Vi satser på at det kommer mellom 2.000–3.000 personer, forteller Andreas Hansen, som sammen med stangesokningen Ole Jose Norum og Even Bø Ruud er arrangørene bak nysatsingen. Alle tre har bakgrunn fra arrangør- og konsertvirksomhet.

– Det startet aller først med guttedrømmen om å arrangere en egen festival, og så fikk vi en idé når vi så at Hamar manglet en scene for den her typen musikk, forteller Hansen.

Ingen artister er sluppet

På Facebook-gruppen har arrangørene bedt publikum om å komme med forslag på artister de kunne tenkt seg å høre utenfor Vikingskipet. Hansen forteller at flere får ønsket sitt oppfylt.

– Vi har signert halve programmet. De fleste kommer fra Sverige og Nederland, som er store eksportører av EDM-artister, forteller Hansen, og røper at det mest sannsynlig blir noen lokale helter på scenen også.

– Det er ganske mange flinke lokaler artister som begynner å bli kjent internasjonalt, og som fortjener en scene å stå på. Vi prøver å dyrke denne kulturen mer her på Innlandet.

Bra salg av billigbilletter

Festivalen varer i to dager, fra fredag 14. august til lørdag 15. august.

På søndag startet salget av de første billettene, såkalte «Early Birds». De 200 rabatterte billettene er ifølge Hansen straks utsolgt. De første artistene slippes på onsdag eller torsdag.

– Responsen har vært veldig bra. Det ser virkelig ut som om det er en interesse for denne festivalen. Jeg håper at vi kan friste med bra artister og et bra opplegg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke