24. aug
Kønnspireprogram: Blant dem som som står bak Kønnbandfestivalens program for barn og ungdom er (fra venstre) Camilla Brandt, Hillevi Larsson, Frode Berntzen og Terese Slob, som har med seg ansiktene til Bare Egil og Aslags barneshow.Foto: Geir Vestad
 
Eget program for unge kønnspirer
Når årets Kønnbandfestival arrangeres fredag og lørdag, er det med minifestival for kønnspirene.

0
Publisert: 15.sep.2016 04:00
Oppdatert: 15.sep.2016 04:01

«De spiller om kjærlighet, føtter og frittgående griser.» Slik presenteres The Waiting Room - bandet som får tidenes første kønnspirepris, og som skal spille på utescenen på lørdag. Bandet er fra Hamar-området, som og de spiller «gitarbasert new wave med innslag av folk og funk». Bandet består av Oskar M. Kippersund (vokal og bass), Gry Cecilie Sønsterhagen (vokal), Markus Lierhagen- (gitar), Carl B Sørheim (gitar) og Alf K. Nordseth (trommer og korvokal).

Om bandet sier juryen blant annet: «Med originalitet og sterk formidling presenterer de musikken sin. Bandet har en sterk musikalsk karakter og viser at de hører hjemme i sitt musikalske univers. Tekstene gjenspeiler samtiden og setter fokus på politiske utfordringer og mellommenneskelige relasjoner.»

Scene i sentrum

På årets Kønnband-festival blir en egen scene satt opp i sentrum, der det blir et sammensatt program for barn og ungdom. Her skal det blant annet bli Krikodillejazz med Frode Berntzen og Camilla Brandt, med danske barnesanger på norsk. Her skal også skolekorpset spille, og det blir dans i form av Tilt flashmob. Det vil si at det vil dukke opp dansere på flere steder i området, ledet av Terese Slob.

Som avslutning av dagprogrammet for de unge blir det framføring av Bare Egil og Aslags barneshow.

Ellers blir det satt opp en klatrevegg i området, og det blir street art ledet av Hilde Gustava på asfalten.

- Dette er en nyskapning utendørs, og vi prøver å gjøre det litt stort, sier Camilla Brandt.

Utstilling

Onsdag åpnet kunstutstillingen «Kønn og kunst» på Stange bibliotek, som også er en del av festivalen. Her vises det kunst som passer inn i konseptet Kønnband, forteller kultursjef Solbjørg Tveiten.

Flere kunstnere med Stange-tilknytning er representert med nye verker; her finner vi arbeider av både Jan Baker, Roar Kjærnstad, Rogier van Grieken og Jon Aanerud.

I tillegg vise en del arbeider i kommunalt eie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke