24. aug
Vinslipp: I denne pallen med vinkasser ligger et utvalg av noen av de beste Bordeaux-vinene fra superårgangen 2010, som polsjef Martin Lillemæhlum skal pakke ut til torsdag morgen.
 
Ei kasse til 35.000
Lyst på ei kasse med Chateau Palmer fra en av tidenes beste årganger til 35.000 kroner? Torsdag er muligheten her. Men det er fare for kø.

Publisert: 04.des.2013 06:38
Oppdatert: -

- Det er nok det frakkeste slippet vi har hatt noensinne, sier Hamars polsjef Martin Lillemæhlum.
Etter at Hamar for et år siden ble valgt ut til ordningen med spesialslipp, har vinkundene fått et helt annet utvalg av toppviner. Men Martin Lillemæhlum mener at det aldri har vært noe lik det som nå legges ut. Det er viner fra Bordeaux det dreier seg om, i hovedsak fra 2010-årgangen, som regnes som den beste siden 1961.
Men det er også eldre viner, som ei kasse med tolv viner Chateau Montrose fra 1970. Ei flaske koster 2.367 kroner, og siden det er kun tolv flasker tilgjengelig, er det satt en grense på maks tre flasker pr. kunde. Så dreier det seg da også om en sjeldenhet i denne årgangen, som er kommet inn via en vinhandler i London.
Også av Chateau Palmer 2010 har Hamar fått kun ei kasse med tolv flasker, som har en flaskepris på 2900 kroner. Men på denne er det ikke satt noen begrensning på antall flasker pr. kunde.

rimeligere

Noen av vinene har tidligere vært tilgjengelig i bestillingslista. Men noe av det spesielle med spesiallista, er at vinene her ofte er rimeligere enn i bestillingslista.
Til sammen er det 40 merker som legges ut, og bortimot 800 flasker totalt. Og ikke alle er rådyre; det spenner fra 260 til 2900 kroner flaska. Martin Lillemæhlum ser ikke bort fra at det blir kø når dørene åpner torsdag morgen.

Permanent ordning

Da Hamar Vinmonopol i fjor ble valgt ut som spesialutvalg, var det i første omgang en prøveordning på ett år. Nå er testperioden over, og ledergruppa i Vinmonopolet har bestemt at Hamar nå er spesialbutikk permanent. Det vil si at et fortsatt skal være spesialslipp seks ganger i året, og da av gjennomgående av viner i mindre kvantum og i noe høyere prisklasser.
Ordningen vil føre til at polet i Hamar nå skal bygge et svalrom også på lageret. For vinene på spesiallista kommer gjerne tidlig i hus, og fortjener de best mulige lagringsforhold mens de venter.
- Jeg må si meg svært godt fornøyd med at dette ble en permanent løsning for oss, sier Martin Lillemæhlum.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke