21. aug
Fornøyd: – Takk skal dere ha. Dette var en veldig god start på turnéen, fastslo Kari Bremnes under onsdagens konsert i Kirsten Flagstad-salen. Foto: Kristian Einang
 
Eide scene og sal
Onsdagens konsert med Kari Bremnes ble akkurat så tøff, vakker og stemningsfull som det de frammøtte i den fullsatte salen hadde håpet på.

Publisert: 29.okt.2015 07:05
Oppdatert: 29.okt.2015 07:28

Hun bruker ikke så mange gir, Kari Bremnes. I det ene øyblikket formidler hun tekstene på en så følsom og nær måte at selv de mest hardbarka karene i salen kjenner det knipe i hjerterota og tette seg i halsen. Under neste låt er hun rene rockestjerna, og plutselig eier hun både scenen og salen på en helt annerledes måte. Slik utspilte i alle fall onsdagens konsert seg, og publikum så ut til å nyte Bremnes’ musikalske berg-og-dalbanen.

Fullt hus

Det er ikke mange som er i stand ti å trekke fulle hus i Kirsten Flagstad-salen, men Bremnes-konserten var utsolgt i god tid. Fullt hus gir grunnlag for skyhøye forventninger, og Bremnes kom med et helproft opplegg som virkelig fungerte.

Brutalt gode tekster kombinert med en enorme formidlingsevner er virkelig fullsatte saler verdig, og med et bunnsolid bann i ryggen, for øvrig med hamarsingen Børre Flyen bak trommesettet, var Bremnes i stand til å spille på hele følelsesspekteret.

Lyden i salen var for øvrig helt strålende, og med låter som gikk fra blendende vakre ballader til artistens mer hurtiggående utblåsninger fikk både Bremnes og bandet mye ut av konsertsalens strålende egenskaper.

variert

De frammøtte fikk naturlig nok høre mye fra artistens nyeste album, ”Og så kom resten av livet”, fra 2012, men man fikk også servert et tilfredsstillende utvalg fra hennes eldre utgivelser.

Låter som «Mitt Hjerte Hamrer Og Hamrer» og «Passende Dose» fant sin naturlige plass i repertoaret, men Bremnes presenterte også helt ferske saker i form av singelen «Spor».

Høydepunktene var det flere av. Konserten var allikevel på sitt desidert beste da Bremnes med band fyrte på samtlige sylindre. Spesielt under den Edvard Munch-skrevne låten «Skrik» ristet det i betongen under storsalen.

Radiohiten «Alle Vet Jo Det» forble uspilt, uten at noen i salen brydde seg nevneverdig om akkurat det. De hadde allerede fått valuta for pengene, og da artisten satte punktum med «E du Nord» som første ekstranummer var egentlig settet komplett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke