19. aug
HAMARGUTT: Pål Nyhus kommer hjem til Hamar for å opptre på stupetårnet med Bugge Wesseltoft. Foto: Remi Laakso
 
Ekspress fra Øyanatt
Pål «DJ Strangefruit» Nyhus (47) avslutter Øyanatt i Oslo 02.30, og står på stupetårnet med Bugge Wesseltoft klokka 05.00.

Publisert: 09.aug.2017 06:13
Oppdatert: 09.aug.2017 06:26

– Jeg må nok være på Hamar 04.00, sier Pål.

Det blir en travel natt til lørdag, men han har regnet på det og tenker at det går akkurat.

– Men hva tenker du om å komme hjem til Hamar for å opptre med Bugge Wesseltoft på klassiske Festspillene?

– Jeg har vel ikke tenkt så mye på det, men det er vanlig, jeg tenker ikke så mye på konserten før en time før jeg skal opptre. Det er noe jeg har lært meg.

Levende legende

Han er presentert som en levende legende på Øyafestivalen, han er kalt elektronikapionér av andre, han er nominert til to spellemannspriser og han har jobbet sammen med mange store navn, flere ganger med Bugge Wesseltoft – og til Hamar Arbeiderblad tidligere i sommer sa Bugge:

– Pål har jeg alltid sett opp til, han er en genial musiker.

Og hva sier Pål selv til det?

– Det er jo smigrende det.

Og hva sier Pål til at samme Bugge sa, i samme slengen, at Pål kunne vært mer ambisiøs?

– Det har han helt sikkert rett i. Men jeg har kanskje ikke den samme driven som mange andre til å jage jobber – og kanskje har jeg ikke samme ego. Når jeg bikka førti, så ble det ikke så farlig å være frampå, jeg har mer et ønske om å drive med musikk. Kanskje passer det litt bedre, å være litt «underdog».

Gleder seg

Bugge Wesseltoft har tidligere sagt at han skriver musikken spesielt for soloppgangskonserten, og at han ser for seg en Jean Michelle Jarre-aktig konsert; med syntesizermusikk, rytmer, storslagent – og for anledningen kanskje også med laserlys i vannet.

– Tanken er vel at det skal begynne i mørket og forandre litt karakter når sola står opp, sier Pål Nyhus.

– Gleder du deg?

– Det er jo veldig gøy, og spesielt i en slik sammenheng. Ja, jo, jeg gleder meg, jeg gjør det.

På stupetårnet i går var Tor Rullestad fra Festspillene, Tonje Bertini og Randi Kongsli, Hamar kommune og Bernt Plassgård, Norsk Tipping – og de fortalte at «Tippinga» skulle dele ut kaffe og kanelsnurr til alle som kommer på morgenen, at det skal selges badehåndklær med «Sommerbyen Hamar» på for anledningen – og de lovte også en liten overraskelse til alle med billett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke