25. aug
OPPLEVELSE: Anja Alme Gardli var en av 12 som fikk en fantastisk opplevelse i Sognefjorden.
 
Ekstrem opplevelse
Hamar-jenta Anja Alme Gardli er en av 12 deltakere i NRKs nye TV-serie «Oppdrag Sognefjorden», som hadde premiere  søndag. I tillegg til Lasse Kjus er 23-åringen i selskap med noen av de beste ekstremsport-utøverne i landet.

Publisert: 07.mar.2011 09:03
Oppdatert: -

HAMAR: For et snaut år siden startet ferden fra Bergen og gjennom Sognefjorden. Nå gleder Gardli seg til endelig å se resultatet, av noe hun betegner som en av de største opplevelsene i livet. Likevel er hun ikke like begeistret for tanken på å være på tv.
- Jeg gruer meg litt til å høre alt jeg har å si, men mest så gleder jeg meg, forteller Anja, som er vokst opp i Valdres.
23-åringen har stått på ski aktivt siden hun var sju år, og har gått på NTG Lillehammer. Lasse Kjus har vært et stort forbilde gjennom oppveksten, og det var stor stas da den tidligere alpinisten var med på den fem ukers lange ferden gjennom Sognefjorden.
- Jeg har møtt ham en del ganger tidligere. Han er en morsom fyr, som tuller veldig mye, forteller Gardli, som også kan røpe at Kjus var redd for å bli kjørt fra av de andre deltakerne, og ga dem klar beskjed om å holde seg bak ham nedover fjellene.

Deltakerne i «Oppdrag Sognefjorden» bodde på en båt under hele oppholdet, og var under hele reisen i kontakt med naturen.
Anja fikk sitt beste minne da båten lå til land i Fjærland.
- Da kjørte vi ned et fjell i solnedgangen.
Hun forteller også at de kunne bruke opp til fem-seks timer på å gå opp et fjell, hvor de kanskje bruker fem minutter på å kjøre ned.
- Det er verdt det, konstaterer Anja.
Det er tydelig at ekstremsport ikke er for hvem som helst. Skikjøreren har selv problemer med å forklare hva slags følelse det gir henne.
- Når jeg er på toppen av fjellet, før jeg kjører, er jeg utrolig nervøs. Når jeg setter utfor slipper jeg løs alt. Det er en frihetsfølelse, og samtidig utrolig mye adrenalin.
Hun innrømmer også at hun har blitt avhengig av adrenalinet.
- Uten tvil. Jeg har ikke funnet noe som kan sammenlignes med det «kicket».

Gardli mener NRK-programmet er en opplevelsesreise med er en blanding av ekstremsport og norsk natur og kultur.
TV-serien ga også mersmak for ungjenta som i vinter deltar i norgescupen i freeride. I tillegg har lysten til å gjøre mer filmoppdrag sneket seg på. En ting er i hvert fall sikkert:
- Jeg skal kjøre utrolig mye på ski framover.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke