21. aug
Korps-leder: Thomas Amundsen er en sentral skikkelse i den lokale korpsmusikken.Foto: Geir Vestad
 
Ekte korpsånd
Vil vi ha musikk 17. mai? I så fall trenger vi ekte korpsånd. Slik Thomas André Amundsen har.

Publisert: 31.mai.2018 07:00
Oppdatert: 31.mai.2018 12:46

Og det er det klart vi vil ha! Kan du tenke deg Stortorget uten feiende marsjer? Dagens mesterborgerkandidat har lagt ned mer enn 9.500 dugnadstimer for at korpsmusikken skal blomstre på Hedmarken. Det vervet finnes knapt, som han ikke har påtatt seg, siden han begynte som guttunge på eufonium i Lunden skolekorps i 1982. Styreleder i Vang skolekorps, korpsleder, tursjef, sponsoransvarlig, han som fikser noter, skaffer instruktører, instrumenter, herr Korps er en «det skal jeg ordne»-mann av fineste metall.'

HER KAN DU GI DIN STEMME

ja-mann

Alle kjenner Thomas, og Thomas kjenner alle, sier korpsmiljøet. Måliadugnader, rekrutteringskampanjer, opptredener, Thomas er en krumtapp. Nå har han riktig nok akkurat gitt seg som styreleder i Vang Skolekorps, men kvitt ham er de langt fra.

spiller videre på laget

– Jeg har tatt meg et lite friår, sier han.

Og det betyr at han bare er sponsorsjef og en haug annet nyttig, samtidig som han naturligvis fortsetter på eufoniumen i Vang Musikkforening, har ansvaret for Vang juleorkester, som sørger for musikk i Øvre Vang kirke i jula, og blir med skolekorpset på tur til Scarborough i sommer og voksenkorpset til Slovenia til høsten.

Alt i alt anslår han at han har administrert, og instruert et tusentalls unge hamarsinger opp gjennom åra.

Drivkraften? Det er egentlig gleden av å se at du får god ungdom, at onga blir motivert. Uten motivasjon forsvinner de, å utvikle den biten er nesten viktigst av alt.

– Hva jeg får igjen personlig? Du føler jo at du blir verdsatt, at folk stoler på deg. I det hele tatt gir det å drive med korps meg veldig stor glede.

Motiverer og coacher

Så stor, at i tillegg til alt det andre, har vår kandidat, som også er turbussjef i Nettbuss, påtatt seg deltidsjobb i Norges Musikkorps Forbund. I øyeblikket hjelper han tre korp med rådgiving motivasjon og coaching, Ottestad, Kongsvinger og Hoff. Så hvis han en gang i tida skulle få lyst til å blåse bussene en lang marsj, har han samlet verdifull yrkeserfaring for full musikk.

Han smiler, det kan være et poeng.

Korps er mye mer enn 17. mai, det er helårsglede, lidenskap og miljø. Ei stemme til Thomas Amundsen er ikke bare et vel blåst, men også en takk til alle som holder den gamle janitsjarbyen ved Mjøsa med messing og musikk.

dette er kandidatene

HER KAN DU STEMME

1. Thomas Amundsen

2. Roar Johansen

3. Knut Monsen

4. Therese Slob

5. Turnékompaniet

6. Frida Ånnevik

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke