22. aug
VELKOMMEN: Det er klart for "Trine Jorunns julepønsj" i Hamar Teater. Lørdag, søndag og tirsdag inviterer, fra venstre, Elisabeth Lundeby, Hillevi S. Larsson, Trine Nyhus Lørum og Sarah Jaggi. Foto: Remi Laakso
 
Ekte pønsj, ekte lunsj, ekte damer, ekte show
Ekte pønsj, ekte lunsj, ekte damer, ekte show. Velkommen til «Trine Jorunns julepønsj» i Hamar Teater. Premiere lørdag.

Publisert: 28.nov.2018 15:32
Oppdatert: 28.nov.2018 15:32

Blir det stress? Blir det mas? Blir det kos? Eller katastrofe? Førjula er her – og da gjelder det å søke råd, der råd kan finnes, for eksempel hos Showkomplekset; med «Trine Jorunn» (Trine Nyhus Lørum), «Hillevi Hilde» (Hillevi S. Larsson), «Sara Celine» (Sarah Jaggi) og «Fru Lundeby» (Elisabeth Lundeby).

Kanskje litt blond …

– «Trine Jorunn» har kontroll, alt på stell. Tror hun, sier Trine Nyhus Lørum.
– «Hillevi Hilde» er ikke så nøye, hun er en livsnyter, sier Hillevi S. Larsson.
– «Sara Celine» er opptatt av tradisjoner, men moderne og med personlig stil. Hun lar seg lett påvirke, ja, hun kanskje litt blond, da …, sier Sarah Jaggi.
Og:
– «Fru Lundeby» er med på det meste, og jeg forstyrrer og avbryter og understreker – og fyller inn, sier Elisabeth Lundeby.

Lunsj og moro

Det blir kjente og ukjent julesanger, det blir sketsjer, det blir førjulsstriahumor, det blir nordisk julebuffé, ikke nord-irsk, med svensk skinke, sild, lun leverpostei, rødbetesalat, norsk hummus, dessert, kaffe – og pønsj. Alt inkludert.
Og kanskje noen tips om knep for den som har det ekstra travelt?
– Som å smøre litt grønnsåpe på dørkarmen …, et godt, gammelt triks, kommer det på direkten fra Elisabeth Lundeby.

Skli inn i jula

– Og så kan vi rusle hjem med dårlig samvittighet, hele gjengen?
– Nei, nei, nei. Motsatt. Poenget er at folk skal slippe det. Vårt publikum skal få skli inn i jula helt uten bekymring, sier Trine Nyhus Lørum.
– Publikum skal få le jula inn. Og kanskje kommer nissen …

Tre forestillinger

Det hele begynner med premiere lørdag ettermiddag. Søndag er det en forestilling, på tidlig kveld. Og tirsdag er det egentlig en lukket forestilling, på tidlig ettermiddag, men nå er den også åpen.
Med egne ord inviterer damene slik: «Når nettene blir lange, de sju slaga truer i det fjerne, økonomien skranter etter høstens skattesmell, og tårnet av juleforventninger vokser deg over hodet, da kan Showkomplekset tilby et pusterom med sild i tønne og damer i bløtkake.»
Vel bekomme!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke