24. aug
El Cuero kommer til Hamar.
 
El Cuero til Hamar
El Cuero kommer til Hamar Music Festival.

Publisert: 03.mai.2012 13:50
Oppdatert: -

Siden oppstarten i 2005 har El Cuero gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine konserter og album. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste fem årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og kommet opp med en musikalsk form de er ganske alene om - en form de også utfører til fingerspissene. El Cuero har 3 kritikerroste album bak seg. «El Cuero» fra 2007 og «A Glimmer Of Hope» fra 2008, og «From Mountains To Sand» fra 2011 som det seneste. Albumene har alle høstet strålende kritikker i landets aviser, og skaffet bandet et renommé som et av landets heiteste liveband.

El Cueros tredje album «From Mountains To Sand» plasserte dem for alvor i norsk rocks elitedivisjon. Albumet klatret til en høyst fortjent 3. plass på den internationale VG lista topp 40, og lå på listene i 9 uker. Singlen «Footprints» var lenge listet hos Nrk P1. Albumet ble produsert av Lars Håvard Haugen og mikset i Los Angeles av Grammy-vinner David Bianco, som tidligere har jobbet med Bob Dylan, AC/DC og Ozzy Osbourne. I etterkant av plateslippet spilte El Cuero en mengde festivaler rundt om i Norge. I tillegg til en omfattende høstturné med egen konsert på Rockefeller som høydepunktet, har bandet også gjort seg gjeldende i radio og tv, deriblant høstavsluttningen til Trygdekontoret på Nrk. El Cuero skriver i disse dager ny musikk til sitt neste album som skal produseres av Cato Salsa Thomassen og spilles inn av Bjarne Stensli. Disse to utgjør fortiden et av Norges heteste studiopar og plate er ventet i løpet av 2012.

Historien om El Cuero ble startet av brødrene Håvard og Brynjar Takle Ohr, i 2005. Etter en hel barndom i delt køyeseng på samme rom og oppstart av en mengde forskjellige band, var det endelig på tide å lage det ultimate orkester. Håvard på trommer, Brynjar på vokal og gitar. Med gitarist Øyvind Blomstrøm og bassist Tommy Reite på plass var lagoppstillingen komplett. Debutalbumet «El Cuero» kom i 2007, og førte gutta ut på kryss og tvers i Norge flere ganger. Med referanser som Steve Earle og Neil Young & Crazy Horse vekslet bandet mellom lavmælte akustiske låter og tyngre, elektriske riff-o-ramaer. Fra himmelske vestkyst-koringer til majestetiske gitarsoloer. Albumet høstet strålende kritikker i alle landets aviser, og skaffet bandet et renommé som et av landets heiteste liveband.

Allerede året etter kom oppfølgeren «A Glimmer of Hope», også den skrytt opp i skyene, der den engelske journalisten Eden Parke (Uncut Magazine) kort og godt oppsummerte guttas konsert på By:Larm samme året med: «They rock like bastards». Albumet ble produsert av Hellbillies-virtuos Lars Håvard Haugen og var et enda lengre steg mot et genuint sound. Fra hard rock via stratosfærisk power country til nydelige ballader i americanalandskapet. El Cuero fortsatte turnering rundt på landets største klubb- og festivalscener, og fikk mye positiv oppmerksomhet i norsk media. Ti femmere og to seksere var varebeholdningen etter at albumet var anmeldt.

EL CUERO ER:
Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer/vokal)
Tommy Reite (bass), Øyvind Blomstrøm (gitar/vokal)
Det er tidligere kjent at Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen, Kirk Fletchher & The Douglas Group, Maria Mena med band, Jarle Berhoft med band, Mother's Finest, Kaizers Orchestra, Dunderbeist, Team Me, LidoLido og Kent er klar for Hamar Music Festival 2012.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke