15. des
Prøysenprisen: Eldar Vågan ble tildelt Prøysenprisen for sitt bidrag til «finurlighet og freske fraspark i norsk populærkultur».
FOTO: Marthe Vee
 
Eldar Vågan tildelt Prøysenprisen
Eldar Vågan fikk Prøysenprisen fredag kveld for sin innsats for norsk musikk. Prisen ble utdelt under arrangementet «Prøysen tel by’n».

Publisert: 23.nov.2018 21.00
Oppdatert: 23.nov.2018 21.56

Prøysenprisene gis til komponister og tekstforfattere som har gjort en fremragende innsats innen innenfor de sjangrene som forbindes med Alf Prøysen. Hver pris består av en statuett og kr 25.000.

Låtskriver og gitarist, Eldar Vågan, ble tildelt Prøysenprisen for sitt bidrag til «finurlighet og freske fraspark i norsk populærkultur». Juryen trekker fram Vågans låtskriverkunst, som blander både «hverdagslige bygdefenomen, livets store spørsmål, kjærligheten, ymse kjøretøy og trevarer».

Prøysenprisene har blitt delt ut i over 40 år. De som har plukket ut årets vinnere er Frida Ånnevik, Trygve Skaug og Linda Sunne.

Prisen ble delt ut av NOPA, norsk forening for komponister og tekstforfattere, Norsk Viseforum og Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere. Blant tidligere vinnere finner vi Bjørn Eidsvåg, Anne Grete Preus, No. 4 og Hellbillies.

LES OGSÅ: Fridtjof og Vazelina ruser av glede

Stor stas

– Det er jo en ærespris, så for meg er dette stor stas, sier Eldar Vågan.

Gjennom årene har han fått en del priser, både med og uten Vazelina, men han legger ikke skjul på at Prøysenprisen står høyt i kurs.

– Men jeg er lei meg for at foreldrene mine ikke fikk lov til å oppleve at dette skjedde, sier han.

– Det skulle jeg ønsket at de kunne ha fått gjort.

LES OGSÅ: Dobbelt-konsert med Eldar: "Nesten hematt på Prøysenhuset"

tydelig stemme

«Med ei tydelig stemme og en gjenkjennelig strek, har prisvinneren i årevis laget fortellinger som både er morsomme, alvorlige, varme, bitre, råe, men først og fremst universelle», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

LES OGSÅ: Gamle plater i Hunndalens gater

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Prisvinner: Eldar Vågan.
Foto: Trond Lillebo
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke