18. aug
 
Eldar Vågan returnerer
For femte året på rad lager Eldar Vågan sommershow på Tjuvholmen. Og denne gangen har han med seg en velkjent kar fra Fredrikstad.

Publisert: 07.mai.2015 14:31
Oppdatert: 07.mai.2015 17:53

Etter fire års sommershowsuksess, først i 2010 og 2011 med Bjørn Kleiven, og så to år med Vazelina Bilopphøggers og Øyvind Blunck, drar Eldar Vågan med seg komiker Øivind Johannessen til Tjuvholmen i juni. Johannesen har siden 1996 vært medlem i revytrioen 3 Kæll, som har spilt over tusen forestillinger i Østfold. Johannessens rollefigur «Raymon» er velkjent. Den godhjerta, men noe trege «Raymon» er faktisk så tett forbundet med Fredrikstad-dialekten at Johannessen ofte får skylden for å skape fordommer om fylkets innbyggere. Manuset til årets forestilling skrives av Vågan og Alf Tande-Petersen, som til tidligere show har skrevet tekstene til Bluncks karakter "Fridtjof". 

Gamle hits og Elvis

"Frukten fra landsbygda" har premiere 11. juni, og duoen, med Vågans band The Eldarados i ryggen, spiller 16 forestillinger fram til 28. juni. 

- Nå er det femte året, så det blir noen «highlights» fra tidligere show, forteller Vågan, som i anledning jubileet hadde tatt med seg kake til pressekorpset og ordfører Morten Aspeli. 

- Jeg hadde et krav for at jeg skulle være med. Jeg ville gjerne framføre noen Elvis-låter, forteller Johannesen.

- Så Elda gjendikta "The Girl of My Best Friend". Den heter nå "I en seng på Hamar". Hva som venter i den senga får dere høre på showet, sier Johannesen. 

Nett-suksess med promovideo

"Frukten fra landsbygda", som årets show heter, har fått sin egen promovideo, laget av hamarsingen Kristoffer Kumar.  I videoen går Vågan og "Raymon" rundt på brygga i Fredrikstad og synger Cliff Richards "Summer Holiday".

-  Den har eksplodert. I løpet av tre dager har den fått 75.000 visninger. Jeg trodde den kanskje ville bli sett av et par tusen. Det viser litt av kraften sosial medier har, sier Johannessen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke