19. aug
 
Elektronika-Frida
Onsdag er det norgesrekordforsøk i gitar på Atlungstad. Fredag er det urpremière for Melkeveien og Frida Ånneviks nye låt, «Sove På Det», på Skibladnerbrygga.

0
Publisert: 12.jul.2016 07:43
Oppdatert: 12.jul.2016 07:53

NRK-seilasen på Mjøsa starter i dag, tirsdag, det nasjonale TV viser oss Kapp, onsdag snur kamera mot Hedmarken og Nes og etter hvert Atlungstad, torsdag er det Lillehammer, fredag Hamar – og siste stopp er Gjøvik lørdag.

NRK-festen fredag, på Skibladnerbrygga i Hamar, er med Anders Baasmo Christiansen og Hamar Storband, her er Mari Silje og Håkon Samuelsen – og ikke minst Frida Ånnevik med Hamars kjente elektronikaambassadører Melkeveien (Kristian Møller Johansen) med band (John Birkeland Hansen og Embret Johnsen) og Sprutbass (Eivind Henjum).

Inspirert

– Det er riktig at jeg fikk en forespørsel og er med. Jeg synes Møller er flink, og jeg er litt sjangerblind, sjanger spiller mindre rolle om jeg synes det er fint, sier Frida Ånnevik.

Hun spurte om det var greit at hun laget en tekst til låta, de ble enige om at den skulle være på norsk, med utgangspunkt i at de begge var fra Hamar, og at de begge hadde et forhold til sommer på Hamar.

– Jeg ble veldig inspirert og skrev teksten til «Sove På Det», forteller Frida.

Matcher hverandre

Det er første gang hun deltar i et eletronikaprosjekt.

– Når vi matcher hverandre, så er det gøy å bidra. Men jeg gidder ikke, hvis jeg ikke kan bidra med mitt, sier Frida Ånnevik.

Hun selv kommer med nytt album til høsten, men vi får ingen smakebiter fra dette albumet fredag.

Låta som framføres fredag, sammen med Melkeveien og Sprutbass, «Sove På Det», skal med på albumet til Melkeveien.

– Vokal er spilt inn hos Ørnulv Snortheim og Dakkota Studio, resten gjøres i studio til Fredrik Ryberg (Dunderbeist) og i mitt eget studio, sier Kristian Møller Johansen (Melkeveien).

Han forteller at også Elisabeth Mørland Nesset, trommis fra bandet Phone Joan, deltar på Skibladnerbrygga fredag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke