26. aug
Konsert og workshop: Melkeveien med band (bilde) og Sprutbass spiller "Live and dangerous" i Hamar kulturhus på fredag. Dagen etter er dem med på skaperfest. Fra venstre står Embret Johnsen, Kristian Møller Johansen og John Birkeland Hansen.
Foto: Dødpop Records
 
Elektronika hele helga
Melkeveien og Sprutbass byr opp til fest i Hamar kulturhus på fredag, og inviterer alle som vil skape elektronisk musikk til workshop dagen etter.

Publisert: 24.sep.2015 16:57
Oppdatert: 24.sep.2015 17:09

- Vi er veldig glade for å ha blitt tatt inn i varmen på Kulturhuset, og er faktisk de første elektronikaartistene som spiller der, sier Melkeveien.  

Melkeveien er alter egoet til Hamar-baserte Kristian Møller Johansen. Ut over det å ha en solid merittliste som soloartist i både inn- og utland opptrer også Melkeveien stundom med John Birkeland Hansen på trommer og Embret Johnsen på keyboard. Sprutbass er alter egoet til hamarsingen Eivind Henjum, og har i løpet av de siste fem årene oppnådd internasjonal anerkjennelse med sin analoge synthfunk. Sprutbass debuterte med 7-tommeren Ulykke på Dødpop i 2008, og har siden sluppet en rekke utgivelser, blant annet på finske Harmönia og London-baserte Ninja Tune. 

På fredag står de lokale elektronikaheltene på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus. 

Skaperfest på lørdag

Dagen etter konserten er Henjum og Møller Johansen en del av Skaperfest-festivalen til Hamar kulturhus, som er gratis og åpen for alle. Her skal de lære bort hvordan man kan produsere en egen låt fra scratch.

- Man trenger vel egentlig ikke så altfor mange forkunnskaper, bortsett fra å ha en ivrig interesse for musikk, og kanskje spesielt elektronisk musikk, siden det er det vi skal holde på med, sier Møller Johansen, som selv begynte å eksperimentere med elektronika i 15-årsalderen. 

- Jeg har vært heldig og vokset opp i kreative miljøer her på Hamar, hvor jeg har utforsket og lært mye med og av andre. Utenom det kan vel påstå jeg er mer eller mindre selvlært. På både godt og vondt, ler Møller Johansen. 

- En del av det vi går igjennom vil helt sikkert være metoder som er brukbare i de fleste former for elektronisk musikk vil jeg tro, men nå finnes det jo også hundre og ørten forskjellige typer elektronisk musikk, legger han til. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Sprutbass først utt: Eivind Henjum går på scenen kl. 21:30.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke