23. aug
Elevfest: Elevene fra musikklinja så ut til å storkose seg på scenen under fredagens premiere i Hamar Sagbladfabrikk.Foto: Kristian Einang
 
Elevenes festkveld
Musikklinja på Stange videregående skole ga publikum en skikkelig historieleksjon da de presenterte årets vårprosjekt.

Publisert: 25.apr.2015 04:00
Oppdatert: 25.apr.2015 04:00

– Det er herlig at vi endelig er i gang, sier Julie Schult Bolstad fra produksjonsgruppa for vårprosjektet. Elevene fra musikklinja har nemlig jobbet i månedsvis for at årets vårprosjekt skulle falle på plass, og fredag kveld var det klart for premièrefest i Hamar Sagbladfabrikk.

– Nå har vi bare stått og kost oss på scenen, og ekstra moro er det at vi klarte å fylle lokalet, sier Bolstad. Det var nemlig ytterst få ledige seter i sagbladfabrikken, og det betyr at premièren trakk om lag 250 publikummere.

Prosjektet står som en fast tradisjon blant elever og lærere fra musikklinja på Stange videregående, og alle tre trinnene var som vanlig representert i forestillingen. Årets vårprosjekt har fått navnet «The Times They Are A’Changin», men til tross for at arrangementets kan navn knyttes til Bob Dylan fikk publikum høre musikk fra så å si hele den moderne musikkhistorien. Programmet besto nemlig av stykker som på hver sin måte har vært av stor samfunnsmessig betydning.

Historietime

Publikum ble kastet tilbake til skolebenken, og Jonas Wagle Lysfoss loset publikum gjennom de ulike epokene som kveldens historielærer.

Programmet startet allerede 500 f.kr i Babylon, streifet innom både den franske og russiske revolusjonen, tok en tur innom frigjøringsdagen og ble avsluttet med løslatelsen av Nelson Mandela.

Dyktige elever

Musikklinjas kor sto for store deler av programmet, men det var også en rekke innslag fra ulike ensembler og bandsammensetninger fra de tre ulike klassetrinnene. Det var med andre ord et variert og allsidig program som ble presentert, og publikum var med fra første tone.

– Dette var kjempeflott. Jeg blir imponert over hva disse ungdommene får til, sier Lillian Bekkevold. Hun var på plass sammen med Halldis Martinsen for å følge barnebarnet i aksjon sammen med de rundt 100 andre elevene på scenen. Høydepunktene var mange, men begge måtte innrømme at de lot seg rive litt ekstra med da programmet var innom hippietiden med «Let The Sunshine in».

Ungdommene fra musikklinja har fremdeles mye å glede seg til, og fredagens konsert var bare starten på det som blir en lang helg i sagbladfabrikken. I dag er de nemlig tilbake på scenen med to nye forestillinger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke