22. aug
Rundkjøring: Innspillingen av den første filmen fant sted under vanskelige forhold i Moelv.Foto: Kristian Einang
 
Elever i proff prosess
Torsdag startet innspillingen av den første av i alt tre kortfilmer basert på Prøysen-tekster, og manuset står lokal ungdom bak.

Publisert: 17.jan.2014 10:32
Oppdatert: -

- Filmproduksjon mye mer komplisert enn vi hadde trodd på forhånd, men først og fremst jo er dette veldig artig. Her lærer vi veldig mye om det som kreves for å lage film, sier Åsmund Grini fra Brumunddal ungdomsskole. Denne uken startet innspillingen av tre kortfilmer i anledning Prøysen-jubileet, og under denne produksjonen er det ungdommen som står bak mesteparten av jobben. I løpet av de siste ukene har nemlig 15 utvalgte elever fra Ringsaker delt seg inn i grupper og jobbet fram manus, rolleliste og produksjonsplan til tre ulike kortfilmer. Inspirasjonen har de naturligvis hentet fra Alf Prøysens tekster.

Profesjonelt

Det er filmskaperne Kristoffer Kumar og Sven Arild Storberget som leder prosjektet, og elevene har fått profesjonell hjelp gjennom hele prosessen. Karoline Amb, Torgrim Torve og Frida Ånnevik har bistått elevene med utvikling av manus, og skuespillerne har elevene blant annet hentet fra dramalinja ved Stange videregående skole. I tillegg stiller filmskaperne Henrik og Oskar Dahlsbakken med kompetanse under selve innspillingen.
Med Frida Ånnevik som mentor valgte elevene i den første gruppa å ta utgangspunkt i Prøysen-teksten «Spelldåsen», og etter mange runder med idémyldring endte de opp med manuset til kortfilmen «Rundkjøring».
- Det var ganske slitsomt i begynnelsen, men etter hvert ble vi enige om det aller meste, sier Brynjar Endré Neuberg. Den første innspillingsdagen ble tilbrakt i en rundkjøring i sentrum av Moelv, og det var mange nysgjerrige trafikanter som undret seg over hva som foregikk ute i snøføyka.
- Vi fikk beskjed om at det ville blir vanskelig å filme midt i en trafikkert rundkjøring, men vi ga klar beskjed om at måtte bli slik, sier Lina Gulliksen

Premiere i april

Det er Ringsaker kommune som står bak prosjektet, og de økonomiske midlene er hentet fra den kulturelle skolesekken. Til slutt skal det hele ende opp i en storslagen premiere i Prøysenhuset 10.4, og elevene ser fram til å gå den røde løperen for aller første gang.
- Det er ikke så enkelt å se hvordan filmen kommer til å bli ut ifra det vi har sett her i dag, og det skal bli veldig morsomt å se det endelige resultatet, sier Brynjar Endré Neuberg.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke