26. aug
 
Ellevill festkveld
De reiser rundt i verden og varmer opp for et av verdens største band. Torsdag kveld sto Kvelertak på scenen i Hamar.

Publisert: 11.jan.2018 23:20
Oppdatert: 13.jan.2018 15:43

Dette er bandet som aldri står stille på scenen. Kvelertak har opparbeidet seg et rykte for å være et av Norges beste liveband, og på Sebs Hotel i Hamar fikk de 130 publikummerne oppleve en heidundrendes forestilling av et band i storform. Det er ikke småsaker når kvelertak først drar i gang konsert. Energien dette bandet har med seg smitter lett over på publikum, og det tar ikke lange tiden før det regner øl, og publikummerne lar seg rive med. Konserten startes med låten «Åpenbaring» ifra skiva «Meir» som ble utgitt i 2013. Det tøffe åpningsriffet i denne låten framføres med eleganse og letthet av de tre gitaristene og tonene maner til taktklapping blant de allerede varme publikummerne. Vokalist Erlend Hjelvik entrer scenen ikledd en uglemaske. Denne rives fort av, og vokalisten bruker ikke lange tiden før han tar rekkverket i bruk som scenegulv.

Energisk og hektisk

At det er få dødpunkter i en Kvelertak-konsert hersker det liten tvil om. Man kan til og med tørre å påstå at det knapt finnes noen dødpunkter. Bandet spiller stort sett i ett, noe som gir publikum en hektisk opplevelse. Energien som leveres ifra scenen gjør at dette ikke blir slitsomt, og det virker som om gutta på scenen har det mist like gøy som publikum. Lyden på Sebs er god. Volumet er høyt, men samtidig er det ikke for høyt slik at det skjærer i ørene. De tre gitarene er lett å skille ifra hverandre, men sammen danner de en fyldig og virkningsfull vegg av lyd.

ekstra-ekstrakonsert

I løpet av helga er det ikke mindre en fire Kvelertak konserter i Hamar. Bandet er for tiden ute på en liten norgesturné der de spiller på mindre lokaler. I februar er det Europa som står for tur. Da skal de varme opp for Metallica på større arenaer. Med torsdagens maktdemonstrasjon på Sebs Hotel er det bare å glede seg for den som har sikret seg billetter til en av de tre andre konsertene. Kvelertak på Sebs kan trygt sies å være en av de råeste konsertopplevelsene man kan få med seg i vinter, med et band i storform og en pub som er skreddersydd for denne typen konserter. Dette er utvilsomt et av årets konserthøydepunkter i Hamar.

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke