26. aug
Kaffebesøk: Denne uken var Lise Holland (orgelkomiteen), Kai Ove Berg (kirkeverge) og Ole E. Storlien (orgelkomiteen) på besøk hos Else Røed for å personlig takke for milliongaven. Begge Foto: Kristian Einang
 
Elses rørende gave
Else Røed (87) rører hele Ringsaker med sin milliongave til Ringsaker kirkes orgelaksjon.

Publisert: 06.jan.2017 17:20
Oppdatert: 06.jan.2017 17:20

Den snart 900 år gamle kirken i Ringsaker har behov for et nytt orgel, og like før jul fikk orgelkomiteen en meget sjenerøs gave. Lille julaften tok nemlig Else Røed turen ned til den lokale bankfilialen i Moelv for å gjennomføre overføringen av en million kroner til Ringsaker kirkes orgelkonto.

– Jeg tenkte at disse pengene burde gå til en sak som mange kan ha glede av, sier Røed.

Den sjenerøse giveren presiserer at gaven er fra både henne og hennes avdøde ektemann Alf Røed som gikk bort i januar 2016.

– Jeg er døpt, konfirmert og gift i Ringsaker kirke, og det var også mannen min Alf, sier hun.

Eliteorgel

Ringsaker kirkes organist, Roger Andreassen, er klar på at Røeds gave vil være til glede for både kirke-og kulturliv i mange år framover.

– Et nytt orgel er til like stor glede for kulturlivet som til kirken, og orgelet vil være til glede for folk i minst 100 år, sier Andreassen, som innrømmer at han ble rørt da han fikk høre om Røeds sjenerøsitet.

– Jeg er ingen sentimental mann, men jeg ble svært beveget da jeg fikk høre om denne gaven på lille julaften.

Andreassen benytter seg av sportsterminologi når han beskriver betydningen av milliongaven.

– Med denne pengegaven kan vi løfte orgelet fra å være et 1. divisjonsorgel til å havne i eliteseriekategorien.

– Dette gir oss garantier på at vi kan bygge et orgel som er større og mer avansert. Nå kan vi dessuten gjøre mye ut av orgelets eksteriør slik at det kan harmonere med kirkens arkitektur, sier Andreassen.

en gave til inspirasjon

Denne uken var kirkeverge Kai Ove Berg og deler av orgelkomiteen på besøk hos Else Røed for personlig å takke for gaven. Ole E. Storlien er blant mange som har latt seg røre av Røeds giverglede.

– Denne gaven er til enorm inspirasjon, og kanskje vil dette ha en effekt på den videre innsamlingen, sier Storlien. Kirkeverge Kai Ove Berg nikker bekreftende.

– Vi har vært helt avhengige av å få en garanti fra Ringsaker kommune, men vi har også forpliktet oss til å samle inn resten av pengene selv. Det å få en slik gave, er rett og slett helt fantastisk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke