25. aug
GLAD: Kultursjef Morten Midtlien er storfornøyd med salget av billetter.
FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN.
 
Elton John utsolgt på under fem minutter
Billettene til Elton John-konserten er utsolgt.

Publisert: 18.nov.2016 09:29
Oppdatert: 18.nov.2016 10:43

4 minutter og 47 sekunder tok det før samtlige 10.000 billetter til Elton John-konserten på Stortorget 30. juni ble utsolgt.

- Helt vanvittig, jeg har aldri opplevd maken, sier Hamars kultursjef Morten Midtlien.

- Her har vi gått og grugledet oss i dagevis, og så viser det seg at alt er gjort så kjapt, sier Midtlien.

Billettsalget startet klokka ni i dag. 11 minutter senere fikk Morten Midtlien beskjed om at alt var utsolgt. Noen minutter senere kom ny beskjed: Allerede etter 4 minutter og 47 sekunder var det unnagjort!

På forhånd var det et håp fra arrangøren om at at billettene kunne selges i løpet av et par timer, slik det har vært gjort på de siste konsertene Elton John har gjort i Norge. Men i Hamar ble alle rekordene slått.

- Det er bare helt avsindig, sier Morten Midtlien.

- Vanvittig

- Helt vanvittig, sier Espen Røhne i bookingselskapet Venues, som har hatt en særdeles heftig morgen med å svare på telefoner, etter at folk oppdaget at billettsalget var over etter få minutter.

- Jeg vet at det fins artister i Oslo Spektrum som har solgt ut alt i løpet av noen få minutter. Men jeg har aldri før hørt om noe lignende i det hele tatt i Hamar, sier han.

- Elton John er kjent for alltid å selge ut raskt på alle sine konserter, ofte i løpet av bare en times tid. Men 4 minutter og 47 – det tror jeg er ganske spesielt selv for en slik artist.

Også på steder som Vikingskipet og Narvesen var det mulig å gå for å kjøpe billetter fredag morgen, og det var til dels lang kø. Og mange måtte gå tomhendte hjem.

Fins billetter igjen

Men fortsatt fins det billetter igjen, forteller Morten Midtlien. For det er solgt noen hundre billetter til hoteller og restauranter i Hamar, som lager sine egne pakker med billettene som en del av pakka.

- Så hvis noen ser etter løsninger for å skaffe seg billett nå, spørs det om dette er muligheten som gjenstår, sier han.

Flere restauranter rundt Stortorget har kjøpt billetter som de selger til sine gjester. Så de som ikke har sikret seg billett ennå, kan ta kontakt med dem. Ved torget gjelder det Stortorgets gjestiveri, Big Horn og Heia Hamar, som til våren åpner i lokalene etter Svare & Berg. Hai på CC Stadion har også kjøpt billetter til konserten.

I tillegg har flere hoteller i Hamar kjøpt konsertbilletter som de selger i gode pakketilbud sammen med overnatting; Astoria, Victoria og Scandic Hamar. Dette er en fin mulighet for tilreisende til Hamar den aktuelle helgen. 

Fredag morgen ble det også kjent at Live Nation hadde forhåndssolgt noen billetter allerede torsdag. Ifølge Midtlien og Røhne dreier dette seg om 500 billetter som Live Nation hadde kjøpt ut og fordelt til sine medlemmer, noe de gjør på alle sine store konserter.

Noen bedrifter er det også som har kjøpt opp noen billetter, forteller de. Det betyr at det var igjen ca 9000 billetter som ble solgt fredag morgen, ifølge Espen Røhne.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke