21. aug
Gleder seg: Leder for Bydrift i Hamar Kommune, Kari Reistad (f.v); sentrumskoordinator for Hamar Sentrum AS, Anne Dobloug; prosjektleder og rådgivere for kultur i Hamar Kommune, Randi Kongsli og Therese Enger Andersen fryder seg over aktivitetsdag i byen etter Elton John-konserten. Foto: Torbjørn Jørstad
 
Elton-liv også dagen derpå
Dagen etter Elton John-konserten på stortorget inviteres det til gratis familieaktiviteter rundt om i byen.

Publisert: 21.jun.2017 19:59
Oppdatert: 21.jun.2017 20:23

- Vi ønsker å bevare den gode stemningen i byen etter Elton John-konserten. Det kommer tross alt 10.000 besøkende den dagen, forteller Randi Kongsli, prosjektleder og rådgiver for kultur i Hamar kommune. Dagen etter, 1. juli, fra kl 12-15 vil det arrangeres en rekke aktiviteter og underholdning rundt om i byen.

For alle aldre

- Arrangementet er for folk i alle aldre, og det er gratis. Det skal være tilgjengelig for alle, forteller Kongsli.

På Koigen satses det på lek og moro for de yngre. Der blir det blant annet besøk av Elias-båten, mulighet for å prøve kabelsko for vannbane og premier til de som hopper fra stupetårnet. På Sea Side holder Minipicasso drop-in tegnekurs, og man kan også bedrive ballspill og BMX-sykling. I regi av Tjuvholmen Roklubb blir det i tillegg mulighet for å prøve robåt og kajakk gratis på Tjuvholmen. Det blir også servering av mat og drikke, og blant annet Pizzanini vil være til stede på Koigen.

- Vi oppfordrer alle til ta med piknikkurver, både på Koigen og i strandgateparken. Bli med ut! oppfordrer Kongsli sammen med leder for bydrift, Kari Reistad, sentrumskoordinator Anne Dobloug og kulturrådgiver Therese Enger Andersen.

Musikk og dans i sentrum

I sentrum fokuseres det mer på underholdning, med flere musikalske og rytmiske innslag. PS Dance, Hamar Teater og Dansekroken er blant dem som skal vise seg fram på Østre torg, og det blir i tillegg selvfølgelig minikonsert med Elton John-låter.

Overraskelser

Damene nevner også at det blir noen overraskelser å finne i byen den dagen, uten å røpe for mye.

- Det blir i hvert fall et pop-up telt hvor vi har en fotograf og kostymer, så folk kan ta bilder utkledd i Elton John-prakt! Her er det bare å ta med seg egne kostymer! forteller Andersen.

- Vi vil vise fram at det faktisk er liv i sentrum, det går bare oppover, forteller Dobloug. Kongsli avslører at det i høst er muligheter for flere lignende aktivitetsdager. Om hovedpersonen selv er å finne i Hamar 1. juli, gjenstår å se.

- Elton John, you are welcome to come as well! legger de henrykt til avslutningsvis.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke